Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Supermarketul online sezamo își lansează serviciile în România cu o flotă de mașini electrice

Supermarketul online sezamo, parte a grupului european Rohlik, care își începe activitatea pe piața locală în primăvara aceasta, anunță că își lansează serviciile susținuți, în primă fază, de o flotă de mașini de livrare în totalitate electrice, se arată într-un comunicat de presă remis de companie.

sezamo a achiziționat vehicule electrice „MAXUS EV” pentru flota sa, care pot călători aproximativ 250 kilometri cu o singură încărcare și sunt alimentate de un motor electric de 90 kW, folosind baterii cu o capacitate de până la 52,5 kWh.

„Pentru noi, la sezamo, grija pentru mediu și inovația s-au aflat mereu în centrul preocupărilor noastre. Sustenabilitatea și respectul pentru mediu sunt, de asemenea, avantajele noastre competitive cheie – de la mașini electrice și stații proprii de încărcare eficiente, până la pungi reutilizabile pentru alimente. Sistemul nostru logistic de ultimă generație, susținut de AI, împreună cu programul nostru de salvare a alimentelor care vizează vânzarea produselor înainte de expirare, ajută, de asemenea, la reducerea dramatică a risipei de alimente. Abia așteptăm să ne lansăm operațiunile și să ne facem partea în îngrijirea mediului”, a spus Tomáš Chadzivasilis, CEO sezamo România.

La momentul lansării, sezamo va dispune de 40 de mașini cu care curierii vor putea livra peste 8.000 de produse de tip supermarket, la care se adaugă cele provenite de la artizani și fermieri locali, în toate sectoarele din București și în județul Ilfov, în 2 ore de plasarea comenzii.

Prin achiziția de mașini full-electrice, sezamo demonstrează respectul susținut față de mediul înconjurător și reduce, astfel, amprenta de carbon asupra mediului. Sustenabilitatea este unul dintre avantajele competitive fundamentale pentru sezamo – sortiment mare de produse, servicii inovative, prețuri competitive și respectul pentru mediul înconjurător. Pe lângă flota de mașini, curierii vor livra cumpărăturile clienților în pungi reutilizabile, iar surplusul de alimente va fi donat către Banca de Alimente, demonstrând, astfel, eforturile susținute în această direcție.

„Electro-mobilitatea este esențială pentru oricine nu dorește să rămână indiferent când vine vorba de protejarea planetei și pentru o viață mai bună. Astfel, misiunea mea în cadrul grupului este de a valorifica inovația durabilă pentru a ne asigura că livrările noastre sunt ecologice. Intenția noastră este de a avea o flotă 100% electrică de mașini până în 2025”, declară Jiří Hanzlík, Group Head of Mobility la Rohlik Group.

La început, va exista un număr de aproximativ 30 de curieri proprii, fiecare având alocată câte o zonă din București sau Ilfov pentru a eficientiza întreg procesul și timpii de livrare. În funcție de tipul comenzilor, fiecare mașină va putea livra, în medie, în jur de 11 comenzi, pe cele mai eficiente rute. De asemenea, vor exista stații de încărcare dedicate mașinilor 100% electrice chiar la depozitul sezamo din CT Park, situat în nordul Bucureștiului.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă