Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Licitație pentru modernizarea a 50 de kilometri de infrastructură pentru tramvai în București. Nicușor Dan: Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei

Primăria Municipiului București lansează licitația pentru reabilitarea a 50 de kilometri de infrastructură pentru tramvai. Potrivit anunțului lui Nicușor Dan, aceasta este cea mai mare achiziție realizată vreodată de Primăria Capitalei.

Primăria Generală își arată interesul în facilitarea mobilității sustenabile din Capitală. După achiziția a 100 de tramvaie noi de la Astra Arad, Primarul General a anunțat prin intermediul unei conferințe de presă lansarea în SEAP a unei licitații cu 16 loturi, pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai, în valoare de 500 de milioane de euro.

”În prezent, Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri. Prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani.”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

”Invit companiile româneşti şi internaţionale să se înscrie la această procedură de achiziție. Întrucât este o licitație importantă la care ne dorim să avem cât mai mulți participanți, am transmis informația către camerele de comerţ și către ataşaţii comerciali ai ambasadelor.”, este apelul lui Nicușor Dan

Cât despre sursele de finanțare a proiectului, acesta a precizat: ”Vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale.”

”Liniile de tramvai a căror infrastructură va fi reabilitată leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău etc.”, a mai explicat Primarul General, Nicușor Dan.

Credit foto: Facebook Nicușor Dan

Total
0
Shares
Pe aceeași temă