Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

GreenCommunity prezintă ”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București”

Publicația GreenCommunity a prezentat ”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București” în cadrul evenimentului ”Orașul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă”, care a avut loc marți, 20 septembrie.

„După cum spunea primarul din Bogota încă de acum 3 decenii, un oraș bogat nu este unul în care toată lumea își permite o mașină, ci unul în care toată lumea cu o mașină își permite să nu o folosească.”, afirmă Tudor Măcicășan, Expert Mobilitate Urbană, într-o opinie scrisă pentru ”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București”. 

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

Cum putem reda Bucureștiul oamenilor?

Într-un București ”la scară umană”, mobilitatea trebuie să se bazeze pe principii sustenabile. Astfel, ”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București” este o inițiativă care adună, rezumă și îndrumă, folosind date oficiale, opinii ale specialiștilor și puncte de vedere din partea reprezentanților administrației Capitalei. 

Ghidul este structurat în 6 capitole: Expertiză, Transportul Public, Trenul Metropolitan, Infrastructura Velo, Spațiul Public și Infrastructura Pietonală, Mobilitatea Electrică. Astfel, prin intermediul acestui material, locuitorii Bucureștiului pot afla informații despre ce înseamnă mobilitatea sustenabilă într-un oraș, care sunt principalele probleme ale Capitalei, ce soluții propun specialiștii, dar și care este viziunea administrației.

”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București” este disponibil în format electronic și poate fi accesat aici.

Arh. Emil Ivănescu, președinte OAR București și Arh. Irina Meliță, vicepreședinte OAR București

Mulțumim lui Stelian Bujduveanu (Viceprimar general București), Tudor Măcicășan (Expert mobilitate durabilă), și Arh. Irina Meliță (Vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România, Filiala București) pentru materialele și opiniile cu care au contribuit la realizarea acestui Ghid. 

Conferința ”Orașul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă”, organizată de publicația GreenCommunity și moderată de Teodora Tompea, jurnalist DIGI24, a avut loc pe 20 septembrie la ArCub Gabroveni și a fost dedicat promovării și educării societății în direcția adoptării unor obiceiuri de mobilitate urbană prietenoase cu mediul. Evenimentul a fost prezentat de UniCredit Bank și UniCredit Leasing, în calitate de Parteneri Principali, și Ordinul Arhitecților din România – Filiana BucureștiNew Kopel Car Import (importatorul autobuzelor BYD), Stratos și Curiera, în calitate de Parteneri.

Printre speakerii care au luat cuvântul s-au numărat Arh. Emil Ivănescu (OAR București), Arh. Irina Meliță (OAR București), Arh. Maria Duda (Baza.Deschidem Orașul), Mihai Deneș (Federația Bicicliștilor din România) și Arh. Iris Popescu (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială).

GreenCommunity a creat proiectul ”Orașul la scară umană”, o serie de evenimente la care vor fi abordate mai multe probleme ale orașului pentru a promova concepte de sănătate urbană.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă