Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

O echipă de studenți de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven a proiectat o mașină alimentată de energie solară, cu o autonomie de până la 710 de kilometri

O echipă de studenți de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven (Olanda) a proiectat o mașină alimentată de energie solară, capabilă să ruleze pe distanțe lungi chiar și în regim off-road, fără a fi reîncărcată. 

Denumit Stella Terra, prototipul a fost testat recent pe un traseu de 1.000 de kilometri, din partea de nord a Marocului până în Sahara, informează un comunicat remis de instituția de învățământ superior.

Stella Terra. Credit foto: Eindhoven University of Technology 

Potrivit sursei citate, automobilul dispune de două locuri și funcționează cu ajutorul energiei furnizate prin intermediul mai multor panouri solare dispuse pe acoperiș. Acesta poate atinge o viteză maximă de 145 de km/h, cântărește 1.200 de kilograme și dispune de o autonomie declarată de până la 710 de kilometri (într-o zi însorită). În regim off-road, autonomia este, în medie, de aproximativ 550 de kilometri, în funcție de suprafață.

Stella Terra, “cu cinci până la zece ani înaintea pieței actuale”

Wisse Bos, managerul Solar Team Eindhoven, a declarat, conform sursei menționate anterior, că aproape toate componentele mașinii au fost proiectate de echipă.

“Stella Terra trebuie să reziste la condițiile dure de off-road, rămânând în același timp suficient de eficientă și ușoară pentru a fi alimentată de soare. De aceea a trebuit să proiectăm noi înșine aproape totul pentru Stella Terra, de la suspensie până la invertoarele pentru panourile solare”, a explicat Wisse Bos.

Potrivit acestuia, Stella Terra este cu cinci până la zece ani înaintea pieței actuale. “Depășim granițele tehnologiei. Cu Stella Terra, dorim să demonstrăm că tranziția către un viitor durabil oferă motive de optimism și încurajează persoanele și companiile să accelereze tranziția energetică”.

Stella Terra pe teren accidentat. Credit foto: Eindhoven University of Technology 

După cum informează cotidianul britanic The Guardian, în spatele proiectului stau 22 de studenți, cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani, care au dat viață automobilului după ce și-au luat un an de pauză de la studii.

via Eindhoven University of Technology (TU/e)  / The Guardian 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă