Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Din acest weekend începe „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Evenimentul se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Capitală

700.000 de oameni au participat anul trecut la ”Străzi deschise - București” (Credit foto: Pagina de Facebook a lui Nicușor Dan) 

Din acest weekend începe cel mai popular eveniment care se desfășoară în aer liber în Capitală – „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a precizat că anul trecut, peste au participat la acest proiect care a implicat 1.000 de artiști, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale.

”Din 29 aprilie și până în 8 octombrie, străzile din centrul orașului vor deveni zone exclusiv pietonale și vor găzdui numeroase evenimente artistice și educaționale, realizate în colaborare cu teatre, instituții culturale, operatori independenți și artiști.

În primul weekend, Calea Victoriei se deschide pentru pietoni (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei), între orele 10:00 şi 22:00, iar programul artistic va cuprinde numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca sau întâlniri cu artişti animatori pe picioroange.

În următoarele weekenduri, pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai orașului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti”, a subliniat Nicușor Dan.

Ce se va întâmpla în primul weekend (29-30 aprilie 2023)

Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00 și devine scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului. Din programul artistic al primului weekend „Străzi deschise” fac parte numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu şi evenimente de seară, printre care spectacole de circ şi parada personajelor Circul Metropolitan Bucureşti, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca şi întâlniri cu artişti animatori pe picioroange pregătite pentru programul „Străzi deschise” de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București.

Vizual eveniment (Credit foto: Pagina de Facebook a lui Nicușor Dan)

Ce restricții rutiere implică evenimentul. Important: se închid și pistele de biciclete

În perioada 29-30 aprilie 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi De. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. În premieră, pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Programul Artistic „STRĂZI DESCHISE” | WEEKEND 29-30 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti (Circul Metropolitan Bucureşti)

Calea Victoriei: Zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional

10:00 – 12:00 / 17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea I – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

10:00 – 12:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, pantomimă – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea a IIa – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” //„În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Total
0
Shares
Pe aceeași temă