Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Greta Thunberg: Forumul de la Davos reuneşte “oamenii care alimentează cel mai mult distrugerea planetei”

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg i-a criticat pe liderii de afaceri și politici care au participat la Forumul Economic Mondial de la Davos, declarând că este „absurd” să-i asculte în timp ce aceștia alimentează „distrugerea planetei”.

La două zile după ce poliția a reținut-o pentru scurt timp la un protest împotriva unei mine de cărbune din Germania, Greta Thunberg și alți tineri militanți au luat parte la o dezbatere pe marginea summitului investitorilor globali, directorilor generali și liderilor politici din Alpii elvețieni.

„Suntem chiar acum în Davos, unde practic s-au întrunit oamenii care alimentează în cea mai mare parte distrugerea planetei”, a spus tânăra de 20 de ani, citată de AFP, explicând că lumea nu ar trebui să se bazeze pe ei ”pentru a ne rezolva problemele de mediu”.

Davos este “locul în care se reunesc oamenii care alimentează cel mai mult distrugerea planetei, oamenii care se află în mijlocul crizei climatice, oamenii care investesc în combustibili fosili etc.”, a mai precizat Greta Thunberg, acuzându-i că pun “lăcomia” şi “câştigurile economice pe termen scurt înaintea oamenilor şi înaintea planetei”.

“Cu toate acestea, ei sunt oamenii pe care se pare că ne bazăm pentru a rezolva problemele care pentru ei, aşa cum au dovedit în nenumărate rânduri, nu reprezintă o prioritate”, a punctat activista de mediu. “Oamenii aceştia vor continua să investească în combustibili fosili, vor continua să sacrifice oamenii în beneficiul lor”, a conchis Greta Thunberg.

Credit foto: Antonello Marangi / Shutterstock.com

Total
0
Shares
Pe aceeași temă