Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Sibiul va avea un nou obiectiv de ecoturism și agrement, prin reconversia zonei Dealului Gușteriței

Un teren în suprafață de aproximativ 300.000 mp, situat pe versantul nordic al Dealului Gușteriței, la doar 4 kilometri de centrul Sibiului, se va transforma într-un punct de atracție turistică și de agrement. Primăria Municipiului Sibiu are în vedere o investiție de circa 46 milioane de lei pentru acest proiect de reconversie, pentru care a fost deja finalizat studiul de fezabilitate. Următorul pas este realizarea proiectului tehnic, iar apoi contractarea execuției lucrărilor propriu-zise de amenajare.

“Am finalizat studiul de fezabilitate pentru amenajarea Dealului Gușteriței ca zonă pentru ecoturism și agrement, acesta indicând mai exact modul în care putem crea acest nou obiectiv al Sibiului pentru timp liber. Investiția este estimată la 46 de milioane de lei, iar finanțarea intenționăm să o obținem prin Programul Regional Centru 2021 – 2027. Vom supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru realizarea acestui proiect”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ce va oferi viitoarea zonă pentru timp liber

  • Traseu pentru biciclete amenajat pe dealuri în lungime de 3 km; pe termen lung se vor crea trasee cicloturistice, conectate la rețeaua de trasee de ecoturism Colinele Transilvaniei, care conectează Sibiul, Sighișoara și Brașovul.
  • Instalație de sanie/bob de vară cu o lungime de 680 m pe urcare și 960 m pe coborâre
  • Pȃrtie de schi și tubing pe suprafață sintetică
  • Două tiroliene în lungime de aproximativ 300 m
  • Zonă de 4.000 mp cu spații de joacă adaptate pe vârste, care va include și un turn de aventură
  • Traseu pietonal de tip potecă în lungime de peste 700 m
  • Zonă de popas turistic în suprafață de 1.600 m
  • Terasă panoramică cu bănci și spații de relaxare, ce va fi amenajată în zona monumentului de pe Dealul Gușteriței
  • Un pavilion multifuncțional cu parter și etaj în care se vor amenaja și spații de alimentație publică

În zonă va fi amenajat un sistem de iluminat eco-eficient și cu impact redus asupra biodiversității. De asemenea, la baza dealului, în zona străzii Salcâmilor, se va crea și o parcare de tip Park & Ride cu 300 de locuri care include 5 stații de încărcare vehicule electrice sau hibrid, ceea ce înseamnă că în zona de agrement nu se va parca, pentru a proteja zona naturală.

Acesta este un nou proiect de reconversie urbană prin care vom transforma terenuri degradate și neutilizate într-un obiectiv pentru mișcare și timp liber. Precizăm că Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu s-a exprimat deja cu privire la acest proiect, emițând o decizie prin care se atestă că acesta nu se supune evaluării impactului asupra mediului și, deci, proiectul propus respectă condiționalitățile de mediu impuse de legislația națională și europeană în vigoare.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă