Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Nicușor Dan anunță că în luna martie va începe proiectarea Planului Urbanistic General al Bucureștiului

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, prin intermediul unei postări pe pagina sa personală de Facebook, că în luna martie va începe efectiv activitatea de proiectare a Planului Urbanistic General (PUG) al Bucureștiului, în prezent derulându-se etapa de colectare a datelor la zi de la diferite instituții. 

“La acest moment, suntem în etapa în care colectăm date la zi de la instituții (primării de sector, ministere, INS, furnizori și agenți de apă, gaze, telecomunicații etc.), iar în luna martie vom începe efectiv activitatea de proiectare a PUG-ului”, a transmis Nicușor Dan sâmbătă, 4 februarie, în postarea de pe Facebook.

PUG, realizat de un consorțiu internațional condus de Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”

Edilul Capitalei a informat că a avut o întâlnire cu Leopoldo Arnaiz, un urbanist spaniol consacrat pentru “experiența extraordinară internațională în dezvoltarea zonelor metropolitane, precum cea a Madridului”. Potrivit lui Nicușor Dan, firma de arhitectură a lui Leopold Arnaiz face parte din consorțiul internațional condus de Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, care realizează Planul Urbanistic General al Bucureștiului.

“De altfel, Madridul este cunoscut pentru strategia de dezvoltare urbană corectă pe care a aplicat-o și din care ne putem inspira. Sunt convins că know-how-ul domnului Arnaiz va fi extrem de util în conceperea PUG-ului, astfel încât la final să avem un instrument interactiv, util și prietenos pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri”, a mai transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Până la finalul acestui an va trebui livrată o primă formă a Planului

Primarul Nicușor Dan anunța pe data de 3 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, semnarea actului adițional pentru contractul de revizuire a Planului Urbanistic General al municipiului București, contract încheiat în urmă cu 10 ani între municipalitate și consorțiul condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”. Execuția acestui contract, însă, urma să fie blocată un an mai târziu, în 2014.

Conform actului adiţional, până la finalul acestui an va trebui livrată o primă formă a Planului, urmând ca în 2024 să fie supus spre avizare instituţiilor abilitate.

“La sfârșitul anului 2022, am semnat actul adiţional pentru realizarea actualizării PUG-ului. Actul adiţional prevede că consorțiul condus de Universitatea de Arhitectură va realiza o primă versiune a noului plan urbanistic general al municipiului București în cursul anului 2023, deci termenul de predare a acestei prime versiuni este decembrie 2023”, preciza Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă susținute pe data de 3 ianuarie 2023.  

“Începând din 2024, această documentație va merge la ministere și la celelalte instituții avizatoare pentru avizare. Sperăm ca acest proces să fie cât mai rapid, astfel încât să avem un document juridic care să fie aplicabil cât mai repede”, a mai informat edilul în cadrul aceleiași conferințe de presă. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă