Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum vor arăta cele 100 de troleibuze Solaris care vor circula în București de anul viitor

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că o delegație formată din specialiști în transporturi și mobilitate urbană a vizitat Fabrica Solaris Bus & Coach din Polonia, acolo unde se stabilesc ultimele detalii tehnice pentru livrarea celor 100 de troleibuze pentru București.

Licitație pentru achiziția a 100 de troleibuze noi pentru modernizarea transportului public în București a fost câștigată de producătorul polonez Solaris, autovehiculele urmând a fi cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Agenția Fondului pentru Mediu.

Delegația din București la fabrica Solaris (Credit foto: Stelian Bujduveanu/Facebook)

”Avem, în premieră, imagini cu noile tipuri de troleibuze care vor circula în București! Echipa noastră este formată din consilierii generali Florin Melciu, Președintele Comisiei de Transporturi și Mobilitate Urbană, Răzvan Mitu, președintele de ședință din CGMB și reprezentanți ai Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei”, a precizat Stelian Bujduveanu.

Bucureștiul va avea încă 22 de troleibuze prin PNRR

Viceprimarul a mai menționat troleibuzele noi vor fi integrate în traficul Bucureștiului începând cu luna martie 2024. Troleibuzele de 12 m vor avea podeaua complet coborâtă și spațiu destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilități.

Vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și vor avea o autonomie minimă de 20 de km. Garanția funcționării este de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru fiecare troleibuz în ansamblu.

Stelian Bujduveanu a mai subliniat că, în perioada imediat următoare, va fi lansată procedura de achiziție pentru alte 22 de troleibuze, pentru care administrația a obținut fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă