Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Au fost amplasate primele chioșcuri noi de comerț stradal din Sectorul 6. Acestea sunt rezultatul unui concurs de soluții organizat de către Ordinul Arhitecților 

Primăria Sectorului 6 a prezentat primele noi chioșcuri de comerț stradal, amplasate în 3 locații din sector. Acestea sunt rezultatul unui concurs de soluții organizat alături de Ordinul Arhitecților din România, Filiala București.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, Primăria Sectorului 6 descris noile chioșcuri drept elegante, luminoase, moderne, spațioase, dar fără să ocupe prea mult trotuarul. Au aer condiționat, spoturi luminoase, spațiu de depozitare, iar peretele e de sticlă dintr-o singură bucată – concept unic în România.

Primele 3 au fost montate miercuri, 28 februarie: 

  • în Militari, la stația de metrou Lujerului;
  • spre Piața Veteranilor, în Crângași, la intersecția Calea Crângași cu Bd. Constructorilor;
  • Drumul Taberei, la Favorit cu strada Sibiu.

În următoarele 2-3 luni vor fi amplasate toate cele 54. Urmează alte 17, de ziare. 

Ciprian Ciucu: “Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri”

„Bucureștiul are o problemă cu aspectul mobilierului stradal. Știți toate aceste chioșcuri de flori sau de ziare care sunt ba din termopan, ba din tablă ruginită, unele mai mari, altele mai mici și arată foarte urât, foarte neglijent. 

Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri, care se potrivesc foarte bine cu amenajările peisagistice pe care le realizăm. Mai întâi vor fi înlocuite chioșcurile de flori, apoi trecem la cele de ziare”, a precizat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Noile chioșcuri de flori au fost rezultatul unui concurs de soluții realizat de către Ordinul Arhitecților din România, la comanda Primăriei Sectorului 6.

Au costat 17.600 de euro bucata, bani care vor fi recuperați de la comercianții de flori pe durata a 10 ani. Lunar vor plăti 584 de lei.

Cu toate că sunt mai înguste și lasă, astfel, trotuarul mai liber, noile chioșcuri au o suprafață mai mare decât cele vechi. Dacă acestea din urmă au între 5 și 7 mp, noile chioșcuri au 9 mp.

Credit foto: Facebook / Primăria Sectorului 6
Total
0
Shares
Pe aceeași temă