Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Sibiu a depus primele două proiecte verzi pentru obținerea finanțării prin PNRR

Primăria Sibiu a depus primele două proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoarea totală de 16 milioane de lei. Cele două proiecte vizează modernizarea și creșterea eficienței energetice a două unități de învățământ (Școala nr. 25 de pe str. Sibiel și Grădinița Elefănțelul Curios de pe Aleea Haiducului). Obiectivele vor beneficia de ample lucrări de modernizare.

În cadrul acestor proiecte se vor instala și stații duble de încărcare a autovehiculelor electrice, două la școala nr. 25 și una la grădiniță. Rezultatul scontat este reducerea la jumătate a consumului de energie pentru încălzire și cu cel puțin 40% a consumului de energie primară și a emisiilor CO2.

“Am pregătit și este în curs de elaborare un portofoliu întreg de proiecte pentru noul cadru de finanțare, de la eficiența energetică a clădirilor publice, construcția de creșe și grădinițe noi, extinderea de unități de învățământ și creșterea mobilității în oraș și până la proiecte pentru agrement. Primele două proiecte pe care le-am depus se referă la modernizarea și creșterea eficienței a două unități de învățământ: școala nr. 25 și grădinița Elefănțelul Curios”, a menționat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ce lucrări presupun cele două proiecte

La Școala nr. 25 de pe str. Sibiel, proiectul cu o valoare estimată de 9 milioane de lei presupune:

  • Termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei din PVC
  • O nouă instalație de iluminat cu LED, conectată la un sistem de comandă la distanță
  • Montarea a peste 100 de panouri fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat, pentru ventilație și consumul auxiliar din centrala termică
  • Modernizarea instalațiilor termice și sanitare, prin:
  • Instalarea de robineți temporizați sau cu senzor de mișcare pentru economie în consumul de apă
  • 2 instalații cu pompe aer-apă pentru producerea energiei termice și a apei calde de consum
  • Montarea de ventiloconvectoare în interioare pentru încălzire sau răcire
  • Instalarea de panouri pentru solare pentru producerea apei calde
  • Instalarea unor centrale de tratare a aerului pentru ventilația spațiilor

Aceleași lucrări sunt prevăzute pentru Grădinița Elefănțelul Curios de pe Aleea Haiducului. Valoarea aproximativă a investițiilor este de 7 milioane de lei. În următoarea perioadă, Primăria Sibiu va depune și alte proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile în vederea eficientizării energetice a mai multor clădiri publice.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă