Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

PLAN. Ce se întâmplă cu proiectul tramvaiului prin Piața Unirii. Un pas birocratic a fost făcut – dar drumul e lung

Credit foto: adina munteanu / Shutterstock.com

Piața Unirii se află în mijlocul unui șantier major. Reabilitarea planșeului – acea structură de beton care acoperă râul Dâmbovița și susține infrastructura rutieră – a început recent, sub coordonarea Primăriei Sectorului 4. Finanțarea este asigurată direct de la Guvern: 800 milioane de lei.

În paralel, însă, se lucrează la un alt proiect important: traversarea Pieței Unirii de către o nouă linie de tramvai. Un amănunt important este faptul că această nouă infrastructură nu intră în actualul proiect de refacere al planșeului, ci este un proiect separat de care se ocupă la acest moment Primăria Capitalei.

Noua șină de tramvai ar permite unirea liniei 32 (care urcă Dealul Mitropoliei) cu linia 21 (care trece prin zona Sfânta Vineri), completând practic o legătură vitală pentru transportul public din centrul Capitalei. Ar urma să fie amenajată și o stație nouă, chiar în Piața Unirii, într-un spațiu aflat între parcul Unirii și zona Hanului lui Manuc, potrivit unei planșe postate de consilierul general Nicorel Nicorescu (USR).

Sursă foto: Facebook / Nicorel Nicorescu

Traseul prinde contur pe hârtie

Potrivit lui Nicorescu, vestea importantă legată de acest proiect este faptul că s-a parcurs un pas birocratic important, anume planurile pentru traversarea liniei de tramvai au fost avizate în Comisia Tehnică de Circulație.

”Vă anunț că planurile pentru traversarea liniei de tramvai au fost avizate în Comisia Tehnică de Circulație inclusiv faza PUZ a propunerii aprobată.”, a scris Nicorel Nicorescu pe pagina sa de Facebook.

Ce urmează?

Potrivit consilierului general, PUZ-ul pentru noua linie de tramvai trebuie întâi votat în Consiliul General, apoi se poate trece la elaborarea în regim de urgență a Studiului de Fezabilitate. Acești pași ar trebui realizați până la finalul anului. Ulterior, la începutul anului 2026, ar trebui lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

”Este obligatoriu din punctul meu de vedere să ne coordonăm cu lucrările anunțate de PS4 (etapele de lucru pentru reabilitarea planșeului) pentru a finaliza concomitent și această lucrare vitală pentru București. Vă asigur că voi urmări toate aceste etape și voi face tot ce ține de mine pentru a fi realizate iar calendarul respectat.”, a precizat consilierul general Nicorel Nicorescu.


Citește și: FOTO. Șantierul Planșeului aduce schimbări în traficul din centrul Bucureștiului. Splaiul se închide, dar apare o nouă bandă unică pentru autobuze pe Bd. Unirii

Total
0
Shares
Pe aceeași temă