Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Stelian Bujduveanu: În anul 2023, bucureștenii au ales să meargă mai mult cu transportul public de suprafață

Viceprimarul General al Bucureștiului, Stelian Bujduveanu, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook faptul că bucureștenii au achiziționat mai multe abonamente și titluri de călătorie pentru transportul public în primele 3 luni ale anului 2023, față de aceeași perioadă a anului 2022. Doar în prima parte a acestui an, s-au cumpărat cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB, față de începutul anului 2022.

”Achiziția de noi mijloace de transport în comun, digitalizarea plăților și instituirea unui regulament clar pentru locurile publice de parcare din Capitală sunt doar câteva măsuri care încurajează utilizarea transportului public. 

Potrivit datelor deținute de Societatea de Transport București, în primele 3 luni ale acestui an s-au cumpărat peste 614 mii de abonamente și peste 10 milioane de călătorii, față de 462 de mii de abonamente și 7,8 milioane de călătorii în aceeași perioadă a anului 2022 (ianuarie-martie).

Vânzarea abonamentelor a crescut cu 32,73 %, vânzarea călătoriilor a crescut cu 31,66%.

Astfel, au crescut și încasările la nivelul Societății de Transport București cu aproape 25%, de la 53 de milioane de lei în primele 3 luni ale anului 2022, la peste 66 de milioane de lei în aceeași perioadă a acestui an.

Și activitatea de control în mijloacele de transport public s-a îmbunătățit în acest an. Persoanele care călătoresc fraudulos au fost sancționate, fiind încasați 1,5 milioane de lei, față de 1,4 milioane de lei.  

 Măsurile privind modernizarea transportului public continuă și în 2023, fiind în curs:

  • Achiziții pentru noi mijloace de transport în comun: 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze, microbuze electrice și o consultare de piață pentru alte 250 de tramvaie (detalii aici);
  • Reabilitarea a 50 de km de linie de tramvai (detalii aici);
  • Instituirea de noi benzi unice (detalii aici); 
  • Adăposturi și panouri de informare digitale pentru stațiile STB (detalii aici)”, a scris Stelian Bujduveanu pe pagina sa de Facebook

Pe lângă cele 100 de tramvaie noi Astra Imperio Metropolitan, care se află în curs de livrare, Primăria Municipiului București a mai achiziționat 100 de troleibuze cu autonomie de la compania Solaris, care vor fi livrate în primul trimestru al anului viitor (detalii aici).

Total
0
Shares
Pe aceeași temă