Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Panouri digitale de informare în stațiile de transport public din București, cu finanțare prin PNRR

Oficialii Primăriei Generale a Bucureștiului au anunțat obținerea unei finanțări în valoare de 5,7 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), bani ce vor fi destinați unui proiect prin care stațiile de transport public vor fi dotate cu panouri digitale de informare. Este de vorba despre aproximativ 1.000 de stații din Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, din cele 2.271 existente în toată Capitala.

Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a anunțat că următoarea etapă este reprezentată de realizarea studiului de fezabilitate pentru această investiție. 

”S-a aprobat o finanțare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane euro pentru proiectul prin care vom dota stațiile de transport public cu panouri digitale de informare. 

 • Astfel, călătorii vor afla, în timp real, programul de circulație a vehiculelor, vor ști cât mai au de așteptat și ce variante de traseu au la dispoziție. Informarea călătorilor se va face atât vizual, cât și audio.
 • Un transport public civilizat și predictibil devine mult mai atractiv pentru călători și de aceea ne propunem să identificăm cât mai multe surse de finanțare pentru modernizarea acestuia.
 • Proiectul aprobat este depus de Municipiul București, în parteneriat cu sectoarele 2-6 și vizează aproximativ 1.000 de stații (din cele 2.271 existente la nivelul Municipiului București).
 • Urmează pregătirea studiului de fezabilitate aferent investiției.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.
Sursă hartă: Facebook Stelian Bujduveanu

De asemenea, și viceprimarul Stelian Bujduveanu a oferit detalii despre proiect prin intermediul paginii sale de Facebook.

”Proiectul este unul integrat la nivelul întregii regiuni București-Ilfov, cu o valoare totală de 33.3 milioane de euro.

 • La nivelul Municipiului București, investiția totala pentru informarea călătorilor se ridică la 17.6 milioane de euro. 
 • Pentru componenta finanțată prin PNRR, în valoare de 5.7 milioane de euro, investiția se va realiza în parteneriat cu primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6. 
 • Pentru acest proiect, Primăria Sectorului 1 nu a răspuns demersurilor TPBI în vederea depunerii cererii de finanțare. 
 • Astfel, stațiile de transport public vor fi dotate cu panouri digitale pentru informarea călătorilor în timp real, atât vizual, cât și audio, cu privire la programul de circulație a vehiculelor.

Ne-am propus:

 • Creșterea atractivității transportului public;
 • Digitalizarea serviciilor de informare în stații;
 • Modernizarea transportului public în raport cu necesitățile călătorilor”, se arată în postarea Viceprimarului General.

Credit foto: Facebook Nicușor Dan

Total
0
Shares
Pe aceeași temă