Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cele 100 de troleibuze achiziționate de către Primăria București vor fi livrate mai rapid față de termenul contractual

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook faptul că cele 100 de troleibuze achiziționate de către Primăria Capitalei vor fi livrate anticipat. Edilul a agreat împreună cu reprezentanții companiei Solaris modificarea graficului de livrare propus inițial în procedura de licitație.

Astfel, afirmă Nicușor Dan, toate cele 100 de troleibuze vor putea fi livrate în primul trimestru al anului viitor, adică în intervalul ianuarie-martie, față de martie-octombrie 2024. 

”Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani”, se arată în mesajul postat de către Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Bucureștiul va achiziționa încă 22 de troleibuze prin PNRR

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook la începutul lunii aprilie faptul că o delegație formată din specialiști în transporturi și mobilitate urbană a vizitat Fabrica Solaris Bus & Coach din Polonia, acolo unde s-au stabilit ultimele detalii tehnice pentru livrarea celor 100 de troleibuze pentru București (detalii aici).

De asemenea, în cadrul aceluiași anunț, acesta a subliniat faptul că în perioada imediat următoare,va fi lansată procedura de achiziție pentru alte 22 de troleibuze, pentru care administrația a obținut fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Credit foto: Facebook Nicușor Dan

Total
0
Shares
Pe aceeași temă