Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Se înființează noi benzi unice dedicate transportului public în București

Primăria Municipiului București, prin vocea Viceprimarului General, Stelian Bujduveanu, a anunțat înființarea de noi benzi unice dedicate transportului public. Benzile de circulație dedicate exclusiv autobuzelor și troleibuzelor îmbunătățesc eficiența transportului public, crescând atât capacitatea de transport pe segmentul respectiv de drum, cât și viteza de deplasare a  acestor vehicule. De asemenea, benzile unice pot avea un rol important în respectarea unui orar predictibil pentru mijloacele de transport în comun.

”Astăzi am avizat în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, primele benzi unice din acest an pentru transportul public. Am început cu zona de Nord și vom continua în tot orașul”, se arată în postarea Viceprimarului Stelian Bujduveanu.

”Primele rute rapide pentru transportul public – autobuze și troleibuze – vor fi amenajate pe axa Nord – Centru”

  • B-dul Regele Mihai 1, axul central pe sensul spre Arcul de Triumf. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în Piața Arcul de Triumf și amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecției cu Aleea Primo Nebiolo. 
  • B-dul Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piața Charles de Gaulle;
  • B-dul G-ral Ghe. Magheru – B-dul Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri, cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecțiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor;
  • B-dul Aviatorilor, banda I, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și crearea benzii IV între Piața Charles de Gaulle și B-dul Mircea Eliade, sens spre Piața Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în P-ța Charles de Gaulle, în ambele sensuri

Benzile unice vor fi operaționale începând din luna Martie, în funcție de condițiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație.

Traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecțiilor.

Măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în municipiul București, pe care l-am început la sfârșitul anului trecut. Planul presupune:

  • Înființarea de sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulație
  • Înființarea de sensuri giratorii
  • Înființarea de benzi unice
  • Amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul Inelului Central de circulație

Brigada de Poliție Rutieră și Poliția Locală a Municipiului București vor supraveghea aceste trasee și vor sancționa accesul altor autoturisme pe benzile unice.”, se mai precizează în postarea Viceprimarului General al Bucureștiului.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă