Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum arată cele 20 de autobuze electrice BYD care au început să circule pe străzile din Constanța

New Kopel Car Import, parte a SIXT GROUP ROMANIA, anunță prezența celor 20 de autobuze electrice BYD, pe drumurile publice din Constanta, într-un comunicat de presă remis de către companie.

Autobuzele au o lungime de 12 metri și podea joasa și vin la pachet cu 20 de stații de reîncărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă. Contractul, semnat în februarie 2021, face parte din proiectul  “Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 metri șes, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești”, fiind cea de-a doua licitație câștigata de New Kopel Car Import, dupa cea din Buzău, unde au fost, de asemenea, livrate 9 autobuze electrice similare, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă.

Cele 20 de autobuze au fost fabricate în unitatea de producție BYD din Komárom, Ungaria, prima fabrică BYD destinată exclusiv pieței europene

Autobuzele electrice BYD circulă pe liniile 100, 100C și 43M. Potrivit producătorului, au o autonomie crescută, costuri reduse pentru infrastructură și pentru încărcare, garanție extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțe eficiente de regenerare / frânare. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10,8 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

Autobuzele electrice BYD din Municipiul Constanța

În 2018, New Kopel Car Import devine importator în Romania al BYD, cel mai mare producător și vânzător de automobile electrice și autobuze din întreaga lume, cu peste 100.000 de vehicule electrice vândute anual. BYD este o companie multinațională cotată la bursă, care produce autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare și baterii reîncărcabile.

Cu 60.000 de autobuze electrice livrate în toată lumea și cu o prezență europeana semnificativa, cu ambele capacități de producție în Ungaria și Franța, precum și cu multe autobuze vândute în Italia, Anglia, Olanda, Israel si nu numai, BYD este cel mai mare producător de baterii litiu – fier fosfat (Li – FePO4) din lume, cu o capacitate de producție de baterii de 100 GWH în 2022 și cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, cu o amprentă ecologică în peste 300 de orașe din peste 60 de țări din întreaga lume.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă