Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Sectorului 2 modernizează Parcul Național. Cum va arăta și ce lucrări vor fi realizate?

Primăria Sectorului 2 anunță că Parcul Național va intra într-un amplu proces de modernizare, după ce Consiliul General a votat de curând cele 2 proiectele care prevăd investițiile necesare. 

Parcul, cu o suprafață de 10 hectare, nu a mai beneficiat de lucrări de modernizare de peste 20 de ani, spune primăria. Astfel, acesta se află acum într-o stare avansată de degradare și are nevoie de o reabilitare pentru a crește siguranța și confortul celor care obișnuiesc să se plimbe prin parc. Totodată, lucrările vor aduce și câteva facilități în plus, noutăți precum: o pistă de alergare, una de biciclete, promenadă pe lac și hamace deasupra apei.

Modernizarea Parcului Național este împărțită în două proiecte – unul ce prevede investiții în lac și malurile aferente și unul care presupune amenajarea parcului.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 2, în ceea ce privește lacul, acesta va fi decolmatat, malurile vor fi refăcute, iar deasupra acestora vor fi amenajate zone de relaxare. Se vor monta 16 hamace pe apă, 7 pontoane și o pasarelă. Cât despre insulă, aceasta va rămâne sălbatică, habitat pentru plante și păsările din zonă, însă se vor reface zidurile de sprijin ale acesteia.

În ceea ce privește parcul, primăria are în vedere mai multe investiții precum:

  • Refacerea aleilor și eficientizarea traseelor
  • Reîmprospătarea vegetației și plantarea de specii autohtone, rezistente la secetă.
  • Înlocuirea mobilierului urban: bănci, şezlonguri, rastel pentru biciclete, mese de şah, chioşcuri de lemn pentru târguri, containere de gunoi acţionate electric etc.
  • Amenajarea unei piațete centrale cu chioşcuri de lemn în dreptul teatrului de vară, o zonă ce se pretează atât pentru întâlniri, cât şi pentru organizarea de mici evenimente locale.
  • Zone dedicate pentru mese de ping-pong
  • Pistă de alergare
  • Pistă de biciclete
  • Lângă zona de fitness care există în prezent, se vor monta şi echipamente de parkour pentru copii.
  • Echipamentele de joacă din lemn montate recent vor fi completate şi cu alte modele accesibilizate pentru copiii cu dizabilități.
  • Amenajarea unei zone de pumptrack 

Primăria Sectorului 2 amintește, prin intermediul aceleiași postări, că este parte a proiectului “100 de Orașe Verzi și Sustenabile” derulat de Comisia Europeană. Astfel, își asumă o direcție clară de accelerare a procesului de transformare într-un sector verde, neutru climatic până în 2030, prin reducerea amprentei de carbon.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă