Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

La Brașov a fost inaugurat un nou parc de 1,6 hectare, destinat recreerii și sportului, în zona numită “La Iepure”

Sâmbătă, 2 martie, la Brașov a fost inaugurat un nou parc destinat recreerii și sportului, în zona cunoscută sub numele “La Iepure” din cartierul Valea Cetății

Zona verde, amenajată prin fonduri nerambursabile europene, se întinde pe o suprafață de peste 1,6 hectare și include multiple facilități, printre care spații de relaxare și zone dedicate practicării sporturilor, informează Primăria Municipiului Brașov într-o postare pe Facebook.

Concret, în noul parc se regăsesc alei pietonale, piste de biciclete, echipamente de fitness, trasee de pump track, dar și mobilier urban din lemn – bănci pentru odihnă, coșuri de gunoi, foișoare, balansoare pentru adulți și locuri de joacă pentru copii.

Printre facilități, un poligon pentru ciclism cu funcție educativă, destinat celor mici

Parcul cuprinde, totodată, un poligon pentru ciclism cu funcție educativă în care cei mici pot învăța mersul pe bicicletă și pot căpăta primele noțiuni de educație rutieră. În cadrul acestuia, simularea condițiilor din trafic se realizează controlat, prin marcaje, semafoare și indicatoare.

Mai mult, municipalitatea brașoveană anunță că în cea mai mare parte a parcului, pe o suprafață de 1,4 hectare, au fost amenajate zone verzi irigate și s-au plantat aproximativ 400 de arbori, cărora li se adaugă zone verzi, înierbate sau plantate cu flori și arbuști decorativi.

“Este un parc care a fost reproiectat, astfel încât să fie sigur pentru cei mai mici, în primul rând pentru cei care învață să folosească bicicleta. E un parc pe care l-au așteptat mult timp și cluburile de mountain bike din Brașov, pentru că avem, iată, acești copii care de abia așteptau să se dea și să folosească infrastructura de aici” a transmis primarul Allen Coliban, așa cum se arată în sursa citată anterior.

Cât a costat proiectul?

Potrivit Agerpres, cheltuielile pentru amenajarea parcului s-au ridicat la 7,4 milioane de lei (fără TVA), iar finanțarea nerambursabilă a acoperit 98% din costurile eligibile. Lucrările au fost efectuate de patru companii.

Proiectul a fost finalizat în 2023, dar au fost necesare ulterior probe ale instalațiilor, precum și un interval de repaus pentru gazon și alte plante și flori sădite. Prin urmare, zona a rămas închisă publicului pentru a permite finalizarea acestor etape suplimentare.

via Primăria Municipiului Brașov, Agerpres

Total
0
Shares
Pe aceeași temă