Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Hyundai va construi o fabrică de vehicule electrice în Ulsan, Coreea de Sud

Prin intermediul unui comunicat recent, grupul Hyundai Motor a anunțat construcția unei noi fabrici de automobile electrice în Ulsan, un oraș din sud-estul Coreei de Sud. Noua uzină va face parte dintr-un amplasament de 548.000 de metri pătrați și va atinge o capacitate de producție de 200.000 de vehicule electrice pe an.

Potrivit sursei citate, construcția la scară largă a început din al patrulea trimestru al acestui an, urmând să fie finalizată în 2025. Producția de masă a autoturismelor va începe în primul trimestru al anului 2026

Primul model care va fi produs la noua unitate din Ulsan este un SUV electric al brandului Genesis.  

Investiția în proiect: circa 1,5 miliarde de dolari. Fabrica va asigura condiții optime de lucru, siguranță și eficiență

Uzina dedicată electromobilității din Ulsan va fi amplasată pe locul unui fost teren de probă Hyundai Motor, “un loc în care compania a privit spre viitor și a modelat inovația”.

Terenul de probă a fost folosit pentru prima dată în anii 1980, când Hyundai Motor dezvolta vehicule care ar putea rezista diverselor terenuri și climelor dure din întreaga lume. Compania înștiințează că noua fabrică va fi construită pe baza unui design prietenos cu natura, pentru a îmbunătăți starea de bine a angajaților și pentru a crea un mediu mai interactiv.

Uzina va fi proiectată pentru a maximiza pătrunderea luminii naturale în interior, astfel încât muncitorii să se poată bucura de căldura soarelui, iar lounge-ul de grup, care va fi folosit pentru odihnă și spațiu de birouri, va fi organizat într-un format deschis.

Amplasamentul va dispune, totodată, de un parc central în care lucrătorii se vor putea recrea. În plus, pe fațada clădirii vor fi instalate panouri solare și panouri de beton reciclat, făcând-o o construcție durabilă, care minimizează emisiile de carbon.

“Dobândind moștenirea Uzinei Ulsan, care a transformat marile vise în realitate prin puterea oamenilor, Hyundai va face tot posibilul pentru a deveni pionier în era electrificării, cu mândria și responsabilitatea de a crea inovații de mobilitate pentru oameni”, a declarat Jaehoon Chang, Președinte și CEO al Hyundai Motor Company, conform sursei menționate anterior.

Credit foto: Hyundai

Total
0
Shares
Pe aceeași temă