Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cel mai mare parc solar din România se va construi în Rateşti, județul Argeș

Două companii din Turcia și China, respectiv INTEC Energy Solutions și CHINT Solar, au încheiat un acord pentru construcția celei mai mari centrale fotovoltaice din România (154 MWp), în județul Argeș. Cele două firme au semnat un contract de inginerie, achiziții și construcție cu dezvoltatorul israelian de proiecte de energie regenerabilă Econergy, se arată într-un comunicat de presă comun (detalii aici).

INTEC și CHINT vor furniza toate serviciile și lucrările necesare legate de proiectare, inginerie, achiziții, construcție și conectarea parcului la rețeaua de înaltă tensiune. Investiția previzionată va depăși 100 milioane de euro.

INTEC este un dezvoltator de soluții pentru centrale fotovoltaice. Compania este specializată în contracte EPC și servicii de operare și întreținere și are circa 400 de angajați. INTEC operează la nivel internațional și a livrat peste 130 de proiecte, cu o capacitate totală de 1,7 GWp.

CHINT Solar este un furnizor internațional de soluții energetice smart. Fondată în 1984, compania din China produce și vinde module fotovoltaice, dezvoltă proiecte de investiții și construcție pentru centrale și rețele electrice, și soluții de stocare energie, rețea de distribuție a energiei electrice sau completare multi-energie.

Econergy este un dezvoltator de proiecte în domeniul energiei regenerabile cu sediul în Marea Britanie și activități în Spania, Italia, Polonia și România. Potrivit propriilor date, cele 19 proiecte aflate în diferite etape de dezvoltare din România cumulează o capacitate totală de 2.200 MW.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă