Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Ora Pământului, celebrată prin workshop-uri despre importanța naturii în viața noastră, organizate de WWF România

Natura este casa noastră și are nevoie de noi pentru a-și menține sănătatea și pentru a ne putea oferi echilibrul de care avem nevoie. Pe 26 martie 2022, va avea loc Earth Hour (Ora Pământului) – cea mai mare acţiune voluntară de mediu. Sâmbătă, 26 martie, între orele 20:30 și 21:30, oameni, instituţii și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile în peste 8.000 de oraşe, din peste 190 de țări.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment global, organizat și susținut de către WWF Internațional, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Această acțiune are ca scop sensibilizarea consumatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

„În fiecare an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-și arăta grija față de natură și de a-i ajuta pe alții să înțeleagă importanța vitală pe care o are în viața noastră. Natura este “Acasă” și este urgent pentru fiecare dintre noi să începem să îi acordăm mai multă atenție. Acum, mai mult ca niciodată, când asistăm la o criză climatică dublată de pierderea biodiversității, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii și pentru a accelera refacerea ei până în 2030. De Ora Pământului, stingem lumina și transmitem un mesaj simplu: suntem impreuna in aceasta misiune si fiecare dintre noi are un rol important în crearea un viitor sustenabil pentru oameni și pentru planetă”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

WWF România organizează de Ora Pământului o serie de workshop-uri în săptămâna 21- 25 martie 2022, pentru ca oamenii să învețe importanța implicării lor în restabilirea echilibrului naturii. În cadrul workshop-urilor, se va vorbi despre importanța naturii în viața noastră, despre cum să fii echilibrat prin mișcare, despre cum se reconstruiește lumea, despre cum să oferi un viitor mai bun naturii prin reciclarea tehnologiei și despre cum să gătești sustenabil.

LUNI, 21 martie, ora 18.30 | Reconectare cu sinele cu Raluca Anton

În cadrul workshop-ului oamenii pot învăța despre importanța naturii în conectarea cu sinele. Participanții vor afla cum să-și construiască un echilibru fizic și mental, care înseamnă o profundă atracție față de mediu; detalii despre protecția oferită de natură și despre importanța ei în viața noastră și cum sa adopte un stil de viață dezvoltat în armonie cu legile și principiile naturii, care ne ajută să fim mai puternici, mai relaxați și să ne simțim mai bine. Raluca Anton este doctor în psihologie, psihoterapeut principal și terapeut relațional cu o formare internațională. Lucrează de 13 ani în domeniu, fie că e vorba despre procesul de psihoterapie individuală sau de cuplu, de consiliere, de coaching sau de training.

MARȚI, 22 martie, ora 18.30 | Mișcare pentru o viață sănătoasă cu Andra Gogan

În cadrul workshop-ului, particpanții vor face mișcare și vor afla cum să evite telefonul și să protejeze natura, prin mișcare și cum să își crească încrederea în sine, pozitivismul și cum să facă față mai ușor problemelor. Andra Gogan este cântăreață, vlogger, voice-over și cea mai urmărită de pe Tik Tok România. Andra Gogan a intrat în Cartea Recordurilor, pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil” și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil”, în 2009.

MIERCURI, 23 martie, ora 18.30 | Omul și Pământul cu Alexandra Teleucă – atelier pentru profesori, educatori și nu numai

Participanții la workshop (profesori, traineri, reprezentanți ai unei instituții sau a unui centru de învățământ) vor primi, în format fizic, o minibibliotecă de bază pentru orice dascăl și orice școală cu drag de natură – formată din 7 titluri de mediu ale Editurii Seneca. Oamenii vor afla ce înseamnă o “comunitate rezilientă” și cum poate deveni și comunitatea ta una; cum pot reduce amprenta ecologică a clasei, a școlii și a comunității proprii împreună cu elevii și detalii despre “Manual de Tranziție” și despre o editură verde. Alexandra Teleucă, designer instrucțional la centrul de educație ecologică Seneca Ecologos, frate cu Editura Seneca, “editura verde”. Alexandra ne va purta într-o călătorie prin cartea “Manual de Tranziție” de Rob Hopkins, un manual inspirat din poveștile reale ale comunitățior care se reunesc pentru a reimagina și a reconstrui lumea.

JOI, 24 martie, ora 18.30 | Influența gadgeturilor asupra naturii cu Lorena Buhnici

Participanții vor învăța cum pot proteja planeta prin intermediul unor acțiuni simple de reciclare și vor afla cum să evite efectele devastatoare pe care simplele baterii sau telefoanele aruncate la gunoi le creează asupra mediului; de ce este important să nu aruncăm, ci să reciclăm și cum păstrarea unui telefon pentru 2 ani, in loc de doar unul reduce impactul de CO2 cu până la 29%. Lorena Buhnici este leader de opinie în zona sustenabilității și unul dintre cei mai urmăriți oameni din social media.

VINERI, 25 martie, ora 18.30 | Să cumpărăm responsabil cu Prăjiturela

În cadrul workshop-ului, participanții vor învăța cum pot eficientiza mâncarea, cumpărăturile și bugetul, astfel încât să cumpere responsabil. Oamenii vor afla ce înseamnă și cum pot preveni risipa de alimente, plastic, ambalaje; cum pot găti sustenabil și ce pot face cu cele peste 2.55 milioane de tone de plastic folosit pentru ambalarea mâncării, care nu ajung la reciclat. Mihaela Sava, cunoscută și ca Prăjiturela, este unul dintre cei mai importanți creatori de conținut culinar din țara noastră

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni ṣi peste 2.100 companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faṭă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Earth Hour a devenit o miṣcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

World Wide Fund for Nature România este una dintre cele mai importante organizații specializată în conservarea mediului. De peste 15 ani, WWF România își propune să oprească degradarea naturii și să protejeze biodiversitatea. Astfel, WWF România participă activ la conservarea planetei, la restaurarea ecologică a mediului natural și construiește un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura. Misiunea WWF este implementată prin programe de policy și conservare a naturii, consolidarea capacității publice de a acționa în probleme de mediu și prin advocacy față de companii pentru a reduce amprenta de carbon. Zonele de conservare prioritare ale organizației sunt Maramureș, Transilvania, Sud Vestul Carpaților, Apuseni, Lunca și Delta Dunării. WWF România face parte din WWF International, existent de peste 60 de ani, în peste 100 de țări, pe 6 continente.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă