Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cea mai ecologică companie din lume provine dintr-una dintre cele mai ”murdare” industrii, într-un top al sustenabilității

Firma canadiană de cercetare Corporate Knights realizează în fiecare an un top ale celor mai sustenabile 100 de companii din lume. ”Global 100” este un index care cuprinde cele mai ecologice 100 de firme din lume, stabilite în urma unei evaluări pe baza a 25 de indicatori.

Aproape 7.000 de corporații globale sunt analizate pentru acest raport anual, printre indicatorii urmăriți fiind taxele plătite, veniturile și investițiile durabile, productivitatea carbonului și diversitatea rasială și de gen. De asemenea, sunt analizate soluțiile durabile promovate în modelele de afaceri și investițiile alocate pentru reducerea amprentei de carbon. Unii indicatori au scoruri fixe, în timp ce alții sunt ponderați în funcție de impactul relativ al fiecărei industrii asupra economiei generale.

Topul (disponibil aici) evidențiază, practic, corporațiile care au un impact pozitiv asupra vieții oamenilor și a planetei, având un rol de lideri în tranziția către o economie circulară cu emisii scăzute de carbon. ”Global 100” este folosit la alcătuirea unor portofolii de acțiuni tranzacționate pe bursă, dar și de către mediul de afaceri, care poate identifica astfel zonele de îmbunătățire a activității companiilor și alinierii acestora la cerințele privind ESG.

O companie din industria de reciclare a fierului vechi, considerată cea mai econologică din lume

În clasamentul publicat de Corporate Knights săptămâna aceasta, fostul lider, producătorul de turbine eoliene Vestas Wind, nu mai ocupă primul loc, coroana fiind purtată acum de Schnitzer Steel Industries, o companie din industria de reciclare a fierului vechi din SUA.

”Dacă unul dintre cele mai murdare sectoare ale lumii poate produce cea mai sustenabilă companie din lume, atunci nu există nicio scuză pentru nicio companie din nicio industrie să nu se conformeze cerințelor privind ESG”, a subliniat Toby Heaps, CEO Corporate Knights, citat de euronews.com.

Motivele pentru care Schnitzer Steel Industries a fost desemnată cea mai sustenabilă corporație din lume

Schnitzer Steel Industries, cu sediul în Oregon, a devenit prima companie din industria oțelului, care a obținut poziția de lider în clasamentul ”Global 100”, chiar activitatea sa este adesea văzută ca o industrie „murdară”. Producția de oțel generează aproximativ 8% din totalul emisiilor globale de CO2.

Compania reciclează fierul vechi din vehicule, aparate electrocasnice, vagoane, mașini industriale, resturi de producție și materiale de construcții, producând piese auto, oțel de armare și sârmă folosită în domeniul construcțiilor. Primul loc din clasamentul Global 100 se datorează imenselor îmbunătățiri aduse la indicatorul de productivitate, asigurată de folosirea eficientă a resurselor, cum ar fi energia, carbonul, apa și deșeurile.

Credit foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Total
0
Shares
Pe aceeași temă