Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Oradea: Parcul Petőfi va fi modernizat până la începutul verii 

Parcul Petőfi, unul dintre cele mai vechi parcuri din Oradea, care se întinde pe o suprafață de 2,4 hectare, va fi modernizat până la începutul verii. După cum informează Primăria Oradea, prin intermediul unui comunicat recent, valoarea contractului acestui proiect ajunge la circa 7 milioane de lei.

La finalul lucrărilor de modernizare, iubitorii de plimbări în aer liber vor găsi în acest parc o cafenea-cofetărie, o grădină japoneză, bănci dotate cu diferite facilități smart (Wi-Fi, posibilitate de încărcare a telefoanelor), un loc de joacă reamenajat pentru cei mici, un rastel pentru biciclete și toalete moderne, echipate cu un sistem de auto-curățare.

În plus, proiectul include asigurarea iluminatului public și un sistem de curenți slabi (necesari pentru montarea camerelor video și a rețelei Wi-Fi), un sistem automatizat de irigație, dar și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare).

Proiectul de modernizare păstrează caracterul istoric la parcului 

Potrivit municipalității orădene, toate modificările au fost concepute pentru a păstra caracterul istoric al parcului. Amenajările propuse se bazează pe un studiu peisagistic care vizează intervenții în 11 zone ale parcului, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică și istorică. 

Ca rezultat al acestor intervenții, suprafața verde va crește cu 6,77%, de la 16.932 metri pătrați la 18.079 metri pătrați.

“Modernizarea Parcului Petőfi a început în vara anului trecut, iar conform termenului contractual trebuie să fie gata până la finalul lunii iulie. Constructorul și-a luat însă angajamentul să finalizeze lucrările până la finalul lunii mai, dacă condițiile meteo vor permite, astfel încât orădenii să se poată bucura de acest parc odată cu începerea verii”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoș, conform sursei citate anterior.

În faza inițială a proiectului au fost finalizate lucrările de terasamente, s-au efectuat săpăturile pentru sistemul de iluminat și rețeaua de canalizare menajeră și pluvială necesare în zona destinată alimentației publice și terasei, s-au încadrat aleile cu borduri și s-au reabilitat parapetele de piatră.

În prezent, se desfășoară lucrări de infrastructură, se instalează piatra cubică pe alei și se efectuează săpături pentru amenajarea grădinii japoneze și a spațiilor de joacă destinate copiilor.

via Primăria Oradea

Total
0
Shares
Pe aceeași temă