Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Parcul Armătura din Cluj-Napoca, modernizat cu fonduri europene. 90% dintre lucrări au fost realizate

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook faptul că lucrările de modernizare la Parcul Armătura au ajuns la un stadiu de 90%. Parcul are o suprafață de 3,25 ha și este parte a proiectului „Rethinking Someș”.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Primăria Cluj-Napoca, Parcul Armătura dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului de modernizare sunt cuprinși 205 noi arbori plantați.

Vizita edilului la șantierul parcului Armătura. Credit foto: Facebook Emil Boc

Ce lucrări au fost realizate

Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Parcul Armătura. Credit foto: Facebook Emil Boc

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări:

  • realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid;
  • realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public.

Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă..

Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă