Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino vor circula între Cluj-Napoca și Florești și pe alte rute din municipiu

18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la peste 83 milioane de lei și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca – Florești, dar și alte rute din municipiu. Autobuzele cu lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m au o capacitate totală de transport de 131 persoane, din care 44 pe scaune, și vor avea rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

La fiecare 3 autobuze aduse la Cluj-Napoca furnizorul va livra câte o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei Companiei de Transport Public.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul local.

Foto: Model autobuze electrice articulate Solaris Urbino. Autobuzele care vor ajunge la Cluj-Napoca vor avea culoarea mov, ca și cele din flota actuală CTP.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă