Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Asfalt vs. copaci în București, un nou episod. Mai mulți cetățeni din cartierul Tineretului au manifestat împotriva betonării alveolelor pentru arbori. Un nou protest are loc joi.

Miercurea trecută, câteva zeci de bucureșteni s-au strâns la o manifestație pe Blvd. Tineretului împotriva deciziei Primăriei Sectorului 4 de a desființa și betona mai multe alveole pentru arbori de pe bulevard. Protestul se va repeta și joi, 16 mai, începând cu ora 18.00.

”18. Până acum. Acesta e numărul de alveole betonate pe bd Tineretului. 18 copaci care au fost. 18 copaci care nu vor mai fi. Și numărul acesta va crește. Dintr-un total de 52 de alveole la care se efectuează lucrări. În 25 s-au plantat copaci. Restul au viitorul incert. Beton sau copac?”, este mesajul postat de Acțiunea Comunitară Tineretului, prin care au semnalat problema.

Alveolele se aflau între locurile de parcare și au fost acoperite cu asfalt în preajma sărbătorilor pascale. Interesant este însă modul în care s-a ajuns aici. Conform G4Media, primăria spune că spațiile verzi nu mai aveau sens deoarece alveolele sunt prea mici. Totuși, alți copaci au supraviețuit în alveole similare.

Însă, dacă dimensiunea alveolelor este cu adevărat problema, tot actuala administrație a realizat configurația din prezent și a redus dimensiunea alveolelor odată cu amenajarea locurilor de parcare. Acum, copacii care s-au uscat au fost tăiați, iar alveolele au fost acoperite cu asflat pentru a crea mai multe locuri de parcare.

”Al doilea protest prin care noi, comunitatea civică din cartierul Tineretului ne opunem lucrărilor efectuate de Primăria Sectorului 4 de a desființa alveolele din care s-au tăiat copacii în declin biologic.

Cerem refacerea alveolelor desființate si pregătirea lor pentru plantarea de noi copaci. Vrem Copaci, nu alveole betonate!!

Ne vedem Joi, 16 Mai, Ora 18.00 la int. Bd Tineretului cu str. Vişana”, este mesajul prin care a fost anunțat protestul de joi seară.

Chiar cu o lună în urmă, GreenCommunity a prezentat problema modului în care sunt tratați copacii din Capitală pentru a crea locuri de parcare. Pe mai multe străzi secundare din Sectoarele 3 și 5, mulți copaci au fost de-a dreptul asfaltați sau prinși în pavele.

Foto principal: colaj fotografii de pe pagina de Facebook ”Acțiunea Comunitară Tineretului”
Total
0
Shares
Pe aceeași temă