Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primele autobuze electrice destinate Bucureștiului au fost livrate. Vor circula și pe noile benzi unice care se amenajează în nordul Capitalei

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook faptul că primele 51 de autobuze electrice marca BMC din cele 100 achiziționate de Primăria Generală, au ajuns în România. Vehiculele sunt produse în China, iar livrarea s-a făcut cu 4 luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Noile autobuze electrice BMC au ajuns în Portul Constanța. Credit foto: Facebook / Stelian Bujduveanu

Potrivit mesajului postat de Stelian Bujduveanu, celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 Decembrie vor fi livrate, treptat, și 100 de stații de încărcare. Primele autobuze electrice vor intra în circulație până la finalul anului. Pașii care mai trebuie realizați sunt: montarea și configurarea echipamentelor ITS, training-ul șoferilor STB și al personalului tehnic, testele de anduranță și probele efectuate pentru recepția autobuzelor.

Benzi unice pentru transportul public în Nordul Capitalei

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a mai anunțat și o serie de reconfigurări ale circulației ce vor avea loc pe o parte dintre cele mai importante bulevarde din Nordul Bucureștiului cu scopul de a realiza o legătură rapidă cu Centrul Capitalei prin benzi unice dedicate autobuzelor. 

”Noile autobuze electrice BMC vor circula cu mare viteză pe aceste noi culoare unice”, spune Stelian Bujduveanu.

Noua configurație pe B-dul Regele Mihai I – culoarul unic este marcat cu roșu. Credit foto: captură video Facebook / Stelian Bujduveanu

Ce se schimbă?

 • Pe B-dul Regele Mihai I: 

  Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo. 

  • Pe Șoseaua Kiseleff: 

   Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alex. Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei. 

   • Pe B-dul Aviatorilor: 

   Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor. 

   Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.

     Total
     0
     Shares
     Pe aceeași temă