Astăzi, 12 mai 2023, începe festivalul Romanian Design Week 2023, cel mai mare eveniment interdisciplinar din România – un festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică.
GreenCommunity se alătură acestui fenomen și pune pe harta Romanian Design Week 2023 un nou episod din serialul de evenimente ”Orașul la scară umană”.
”Manifest pentru regenerare urbană durabilă” (detalii aici) aduce în fața comunității un dialog între autorități din administrația locală, specialiști în urbanism și arhitectură, dezvoltatori imobiliari și reprezentanți ai societății civile pe tema reorganizării, revitalizării și reinventării spațiilor din oraș. Conferința va avea loc pe data de 22 mai, între orele 17.00 și 20.00, la POINT.
Pentru a materializa perspectivele și viziunile exprimate în cadrul dezbaterii, conferința este completată de o expoziție de proiecte de regenerare urbană, cum ar fi refuncționalizarea unor zone industriale, amenajarea spațiului public și revitalizarea unor obiective de interes din București și alte orașe.
Expoziția se va desfășura în zilele de 20 și 21 mai, între orele 12.00 – 20.00, la POINT. Intrarea este liberă și nu necesită înscriere.
Despre RDW 2023
A unsprezecea ediție a Romanian Design Week (detalii aici) readuce în programul festivalului expoziția cu call, dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design. Aceasta va avea loc în Piața Amzei, în perioada 12 – 28 mai, și este un proiect realizat de Primăria Sectorului 1, împreună cu The Institute.
Expoziția RDW2023 va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediția 2023 și o va continua anii viitori.
Tema festivalului de anul acesta, CONNECTIONS, pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care rețelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică crește, canalele de comunicare se schimbă în permanență, iar provocările legate de exprimare se diversifică permanent, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alții, dar mai ales temele legate de comunități și spații de dialog devin din ce în ce mai complexe și importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda și/sau soluționa.
Despre Orașul la scară umană
”Orașul la scară umană” este un serial de evenimente organizate de GreenCommunity, care promovează concepte de sănătate urbană prin dezbaterea unor probleme ale orașului cu impact asupra calității vieții locuitorilor.
Prima inițiativă din proiectul ”Orașul la scară umană” a fost conferința ”Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă” (detalii aici), care a avut loc, cu ocazia EUROPEANMOBILITYWEEK, pe data 20 septembrie 2022, la ArCub Gabroveni.
Tot atunci, publicația GreenCommunity a prezentat ”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București”. Prin intermediul acestui material, locuitorii Bucureștiului pot afla informații despre ce înseamnă mobilitatea sustenabilă într-un oraș, care sunt principalele probleme ale Capitalei, ce soluții propun specialiștii, dar și care este viziunea administrației.
”Ghidul de mobilitate sustenabilă pentru București” poate fi accesat AICI