Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

”Recuperarea Grădinii Episcopiei”: Cum ar putea arăta Bucureștiul dacă ar fi dedicat omului

Concursul de idei ”Recuperarea Grădinii Episcopiei”, organizat de asociația Străzi pentru Oameni și Asociația Studenților din Mincu, dedicat tinerilor studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, s-a încheiat. Tema concursului a fost recuperarea domeniului public pentru pietoni, amenajarea zonei Pieței George Enescu și redescoperirea istoriei orașului dinaintea influențelor occidentale.

De la parcare, la spațiu dedicat oamenilor

Dacă în acest moment, zona dintre Athenee Palace Hilton și statuia ecvestră a lui Carol I este o imensă parcare, concursul de idei a surprins cum ar putea arăta această zonă deosebit de importantă dacă ar fi redată oamenilor. ”Având în vedere substratul istoric al zonei, importanța deosebită a domeniului public datorată prezenței clădiriilor Ateneului Român, Palatui Regal și Bibliotecii Centrale Universitare, dorim să punem întrebarea: cum ar fi dacă acest spațiu public ar fi dedicat oamenilor și ar fi utilizat altfel decât ca o parcare, cum este folosit în prezent?”, se arată în apelul lansat de către asociația Străzi pentru Oameni. 

Proiectul câștigător al concursului de idei organizat de Străzi pentru Oameni și Asociația Studenților din Mincu

Concursul a vizat idei necesare pentru dezvoltarea durabilă a orașului. Astfel, studenții la arhitectură au fost încurajați să arate cum ar putea arăta centrul Bucureștiului dacă acesta ar fi dedicat omului, regândind circulațiile, proporțiile de spațiu carosabil-spațiu pietonal-spațiu verde și propunând o amenajare optimă a spațiului. 

Proiectul câștigător propune creșterea spațiului dedicat pietonilor cu 30%

Câștigătorul apelului de idei Recuperarea Grădinii Episcopiei este proiectul echipei formată din Tudor Lulciuc, Laura Manole, Cezara Matei și Gabriela Udrea, propunerea fiind recompensată cu un premiu în valoare de 6.000 de lei.

Proiectul crește proporția spațiului dedicat oamenilor cu 30%, propune pietonizarea permanentă a străzilor Constantin Esarcu și Benjamin Franklin și apariția unor noi insule verzi care aduc viață într-un spațiu care este în prezent acoperit integral cu asfalt.

Proiectul câștigător al concursului de idei organizat de Străzi pentru Oameni și Asociația Studenților din Mincu

”Apelul de idei a atras multe propuneri extraordinar de apreciate. În total 26 de studenți, organizați în 10 echipe, au înscris 81 de planșe cu propunerile lor pentru zona dintre Ateneu și Palatul Regal. Propunerile au fost votate de 3478 de oameni, iar redistribuirile din social media au făcut ca ideile tinerilor arhitecți și urbaniști să fie văzute de peste 110.000 de oameni.”, spune asociația Străzi pentru Oameni.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă