Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Fermierii se pot înscrie la GreenFields Academy, program dedicat agriculturii sustenabile

Au început înscrierile pentru ediția a doua a GreenFields Academy, program special conceput pentru agricultura sustenabilă. Pe parcursul acestuia, fermierii vor avea acces la bune practici, tehnologii inovatoare și vor face schimb de experiență, alături de profesioniști locali și internaționali ai companiilor și asociațiilor din agricultură, intrând în contact cu practicile fermelor performante din România.

Scopul programului este să contribuie la dezvoltarea unui cadru adecvat practicării durabile a agriculturii, prin conservarea apei, îmbunătățirea calității solului prin lucrări minime, exploatarea covoarelor vegetale și a culturilor verzi de acoperire, reducerea cantității de inputuri aplicate la hectar, agricultura circulară, conservarea resurselor și a biodiversității, sechestrarea carbonului în sol, utilizarea agriculturii digitale și a celei de precizie – toate acestea ținând cont de indicatorii de profitabilitate ai fermelor.

“Sustenabilitatea este un domeniu care face parte din viața noastră de zi cu zi. Suntem încântați să anunțăm organizarea celei de-a doua ediții a programului, deschizând porțile unei noi promoții de fermieri care se vor alătura celor care practică deja agricultura conservativă și regenerativă. Anul acesta avem în plan să selectăm ferme care inovează și care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii, punându-le la dispoziție o curriculă tehnică non-comercială bogată, axată pe accesul la experiențele din câmp și tehnologii de ultimă oră”, a declarat Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG, fondator al GreenFields Academy.

GreenFields Academy va include o grupă de 20 de fermieri selectați din toate zonele României, care pentru 8 luni de zile vor lua parte gratuit la program. Curricula cursului constă într-un mix de predare online și reuniuni tehnice organizate în câmp și este formată prin integrarea informațiilor provenite direct de la specialiștii locali și internaționali ai companiilor și fermelor partenere, cu cele furnizate de Patrick Valmary, consultant în agricultura integrată durabilă și partener al proiectului.

„Suntem încântați de experiența ediției precedente a programului, lucru care ne motivează să dezvoltăm și să îmbogațim și mai mult planul de învățare pentru noua generație de fermieri participanți. Greenfields Academy este o inițiativă unică pentru agricultura românească, prin care fermierii noștri se pot adapta mai bine noilor condiții de climă și rentabilitate. Ne bucurăm să fim parteneri în acest program și să contribuim la practicarea sustenabilă a agriculturii”, a declarat Raluca Nicolescu, director IMM la Raiffeisen Bank.

Înscrierile în program au început și se desfășoară în perioada 30 iunie – 5 august. Fermierii o pot face direct pe site-ul programului (www.greenfields.ro), unde pot consulta și detaliile de desfășurare ale programului, criteriile de eligibilitate și cele de admitere.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă