Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Municipiului București va cumpăra 250 de tramvaie noi. Nicușor Dan, întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale despre posibilitatea finanțării achiziției

Primăria Municipiului București intenționează să cumpere 250 de tramvaie noi, pentru  modernizarea transportului public din Capitală. Consiliul General a votat pe 29 iunie studiul de oportunitate aferent achiziției a 250 de tramvaie noi în București – în plus față de cele 100 de la Astra, care sunt în curs de livrare.

Potrivit studiului de oportunitate aprobat, Primăria va achiziționa 100 de tramvaie din gama de 27 de metri, dintre care 10 bidirecționale, 100 de tramvaie din gama de 36 de metri și 50 de tramvaie din gama de 45 de metri. Conform datelor tehnice, la nivelul anului 2023, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, dintre care 348 de vehicule au durata normală de funcționare depășită.

Tot din studiul de oportunitate mai reiese faptul că liniile 41 și 25, pe care circulă tramvaie Imperio de 36 de metri sunt deja la gradul maxim de încărcare (IV). Astfel, aceste trasee ar putea fi deservite de tramvaie cu lungimea de 45 de metri.

Nicușor Dan caută finanțare la Banca Mondială

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a primit vizita unei delegații de la Banca Mondială pentru a analiza posibilitatea finanțării achiziției celor 250 de tramvaie.

”Am primit la sediul Primăriei Capitalei vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi, suplimentare față de investițiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun.

Echipa condusă de Shomik Raj Mehndiratta, manager administrativ în domeniul transportului pentru Europa și Asia Centrală, și-a manifestat interesul pentru a împrumuta primăria, urmând ca, în perioada următoare, să revină cu o solicitare de documente pentru a analiza propunerea noastră.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 250 de tramvaie este de 836,5 milioane euro, iar pentru obținerea fondurilor necesare, pe lângă împrumutul pe care ne dorim să îl obținem, vom aplica și pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, în cadrul apelului dedicat mobilității urbane.

Reamintesc faptul că, în luna iunie a acestui an, am obținut aprobarea Consiliului General al Municipiului București pentru Studiul de oportunitate ce vizează achiziția tramvaielor. ”, a transmis Nicușor Dan prin intermediul paginii sale de Facebook.

Credit foto: Facebook Nicușor Dan

Total
0
Shares
Pe aceeași temă