Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Dacia a produs primul model hibrid la uzina de la Mioveni

Dacia a anunțat că la uzina de la Mioveni a început fabricația de serie a modelului Jogger HYBRID 140. Destinat unui client din România, primul vehicul cu tehnologie hibridă produs sub sigla Dacia este un exemplar de culoare Gri Schiste, cu 7 locuri, aparținând nivelului de echipare Extreme+, se arată într-un comunicat de presă remis de producătorul auto.

”Ilustrând perfect poziționarea mărcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este cel mai accesibil vehicul de familie cu propulsie hibridă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice”, spun reprezentanții Dacia.

Mașina poate rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp

Jogger inaugurează motorizarea hibridă în gama Dacia oferind o putere combinată de 140 CP și un nivel redus al consumului și al emisiilor de CO2. Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6l și 90 CP, din două motoare electrice (un motor de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune) și dintr-o cutie de viteze automată electrificată, cu 4 trepte dedicate blocului termic și alte două, celui electric.

Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului. Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1,2 kWh (230V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, oferă:  

  • Posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp. 
  • Reducerea consumului cu până la 40% (față de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea stilului de șofat). 
  • Tracțiunea 100% electrică în momentul demarajului și transmisia automată oferă modelului Jogger un confort ridicat în utilizare. 

Bateria se încarcă în mers în etapele de frânare și de decelerare. Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracțiune dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

Modelul Jogger a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare

Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracțiune dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km. Fabricat în exclusivitate la Uzina de la Mioveni, modelul Jogger a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe piețele Europei Occidentale.

Lider al segmentului C-Break din România, Dacia Jogger s-a situat, în 2022, pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.

”La mai puțin de un an de la lansarea modelului Jogger, intrăm într-o nouă etapă propunând pe acest model motorizarea HYBRID 140. Este o motorizare hibridă fără ambreiaj care asigură demararea în mod pur electric și reducerea consumului de carburant. Ilustrând perfect poziționarea mărcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este mașina de familie hibridă cea mai accesibilă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Odată cu sosirea acestei versiuni, Dacia inaugurează motorizarea hibridă în gama sa”, precizează Lionel Jaillet – Director de Performanță Produs Dacia. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă