Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Tur ghidat de birdwatching în Parcul Tineretului: peste 130 de specii de păsări pot fi observate chiar în mijlocul Bucureștiului

Fotografie cu pajiștea experimentală din Parcul Tineretului. Via Facebook / Asociația Parcul Natural Văcărești

Peste 200 de specii de păsări pot fi observate în București, iar Parcul Tineretului a devenit unul dintre locurile preferate de pasionați. Sâmbătă, 12 iulie 2025, Asociația Parcul Natural Văcărești organizează aici un tur ghidat de observare a păsărilor sălbatice, dedicat celor care vor să descopere biodiversitatea din mijlocul orașului.

Evenimentul are loc dimineața, între orele 8:00 și 10:00, pe Pajiștea Experimentală, în zona malului lacului. Ghid va fi Livia Gyongyosi, pasionată de birdwatching și membră activă a comunității locale. Participarea este gratuită, iar înscrierea se face online, în limita locurilor disponibile prin acest formular.

De ce este Parcul Tineretului special pentru păsări?

Lacul și vegetația de pe malurile lui oferă adăpost, hrană și spațiu de cuibărire pentru o mare varietate de specii. În timpul migrațiilor de primăvară și toamnă, este un loc de popas sigur, iar iarna devine un refugiu ferit de pericole. Până acum, au fost documentate aici peste 130 de specii, de la pițigoi, ciocănitori și rațe, până la stârci sau pescăruși.

Datorită acestui habitat divers, Parcul Tineretului e considerat de birdwatcheri un „hotel de patru stele” pentru păsările din București. Ar putea fi chiar de cinci, spun reprezentanții Asociației Parcul Natural Văcărești, dacă oamenii ar păstra parcul mai curat și mai verde.

Ce păsări pot fi văzute în turul ghidat

Participanții la turul ghidat vor învăța cum să recunoască păsări ca: chira de baltă, pițigoiul mare, ciocănitoarea de grădini, rața mare, lăstunii de casă, ghionoaia verde sau stârcul de noapte. Ghidul le va povesti despre comportamentul și rolul ecologic al acestor specii, dar și despre cum pot fi observate discret, fără a le deranja.

Evenimentul face parte din seria de activități dedicate conservării și promovării biodiversității urbane, desfășurate de Asociația Parcul Natural Văcărești în parteneriat cu ALPAB și cu sprijinul Autovit.ro.


Citește și: O pajiște cu flori de câmp sălbatice a fost sădită în Parcul Tineretului din București. Care sunt avantajele unei astfel de pajiști urbane? 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă