Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

”Străzi deschise” revine începând din acest weekend. Calea Victoriei va fi promenadă urbană între orele 9:00 și 22:00

Credit foto: Facebook / Nicușor Dan

Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a anunțat revenirea demersului ”Străzi deschise” începând cu weekend-ul 6-7 aprilie, mai devreme decât se anunțase inițial.

Astfel, cel mai mare eveniment outdoor din București, ”Străzi deschise, București – Promenadă urbană” va transforma, din data de 6 aprilie și până în 13 octombrie, arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare, pe timpul weekend-urilor. 

În aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive. Peste un milion de bucureșteni și turiști au participat anul trecut la acest eveniment, spune Nicușor Dan.

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor. 

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00, a mai anunțat edilul Municipiului București.

Succesul evenimentelor ”Străzi deschise”, dar și necesitatea pentru locuri de întâlnire, de promenadă și infrastructură pietonală de calitate determină tot mai mulți bucureșteni să-și dorească Calea Victoriei pietonală permanent.

În acest sens, ONG-ul Străzi pentru Oameni a inițiat o petiție, semnată până acum de aproape 25.000 de oameni (acesta poate fi semnată aici), care își doresc ca artera să devină atât un loc de întâlnire, de socializare, punct central pentru lucru și educație, dar și axă de mobilitate sustenabilă.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă