Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Sectorul 6: Proiect de regenerare pentru Piața Orizont. Se vor amenaja spații publice, cu zone înverzite și accent pe siguranța pietonală

Primăria Sectorului 6 a anunțat un proiect de regenerare urbană pentru zona din jurul Pieței Orizont din cartierul Drumul Taberei. Studiul de fezabilitate a fost deja aprobat în Consiliul Local, iar lucrările vor avea un termen de finalizare de 18 luni. Costul amenajărilor se va ridica la aproximativ 9,6 milioane de lei.

Prin implementarea proiectului “Amenajarea zona pietonala spații verzi Piața Orizont” se dorește refacerea suprafeței pietonale, creșterea siguranței pietonilor, creșterea suprafeței de spații verzi, amenajarea unui spațiu urban de calitate și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonă.

Conceptul proiectului se încadrează într-o viziune pentru Piața Orizont ca reper la nivel local și urmărește să creeze un spațiu potrivit pentru dezvoltarea ulterioară a complexului. Aceasta este doar o primă etapă pentru regenerarea zonei, crearea unui spațiu construit de calitate și creșterea coeziunii sociale, se arată în studiul de fezabilitate.

Amenajarea spațiului va urmări asigurarea atât a condițiilor de siguranță și confort pentru circulația pietonală, cât și a unui design de calitate, ce vor ajuta la îmbunătățirea imaginii urbane.

Din punct de vedere funcțional, spațiul pietonal va avea și rol de spațiu de odihnă, relaxare, întâlnire, așteptare. Se vor amplasa elemente de mobilier urban, realizarea unor zone umbrite, echiparea cu iluminat stradal pietonal și prevederea unei zone în care se pot amenaja terase.

Ce implică reamenajarea:

  • Accesibilizarea spațiului pentru persoanele cu dizabilități.
  • Amenajarea zonei stației de autobuz, astfel încât să răspundă nevoilor numărului mare de persoane care utilizează transportul în comun.
  • Urmărirea legăturii cu funcțiunile comerciale și de alimentație publică și amenajarea unui spațiu care să cuprindă zone de relaxare, de odihnă sau suport pentru interacțiuni sociale prin amenajarea a 8 jardiniere cu șezut de lemn, amplasarea a 3 pergole cu rol de umbrire, realizate din structură metalică.
  • Amenajarea spațiilor pietonale cu spații verzi cu sistem de irigare prin picurare și mobilier urban adecvat pentru a crește atractivitatea pentru deplasările pe jos.
  • Înlocuirea chioșcurilor pentru distribuția presei și florăria cu alte construcții cu aceeași funcțiune, amplasate aproximativ în aceeași locație.
  • Modernizarea Pieței agroalimentare Orizont cu aprox. 93 de standuri pentru expunerea mărufurilor.
  • Amenajarea a 2 zone unde se vor monta ulterior câte o stație de reîncărcare a autovehiculelor electrice formată din 2 punct de reîncărcare.
  • Amplasarea de mobilier urban reprezentat de 5 bănci, 32 coșuri de gunoi, 34 de stâlpi delimitatori.
  • Alte amenajări conexe sunt reprezentate de aducerea la nivel cu trotuarul a trecerilor pentru pietoni, montajul a 2 cișmele, instalarea de rastele de biciclete de minim 10 locuri, amenajare parcare moto de 5 locuri, amenajarea a 12 locuri de parcare normale, 4 locuri de parcare cu stație de încărcare electrica si 4 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivele proiectului:

  • Intersecții Sigure: Proiectarea intersecțiilor pentru a asigura traversarea ușoară și sigură a pietonilor, inclusiv marcaje, semafoare și treceri de pietoni bine iluminate.
  • Spații Publice Atractive: Crearea de spații publice atractive pentru pietoni, cum ar fi piețe, parcuri și zone de recreere.
  • Accesibilitate Universală: Asigurarea accesibilității pentru toți, inclusiv persoanele cu dizabilități, prin intermediul rampelor, trotuarelor tactile și altor facilități.
  • Reducerea Vitezelor Auto: Implementarea limitelor de viteză reduse în zonele cu prezență intensă de pietoni pentru a minimiza riscul de accidente.
  • Transport Public Integrat: Integrarea eficientă a transportului public în zonele pietonale pentru a reduce dependența de vehiculele private.
  • Participarea Comunității: Implicarea comunității în procesul decizional pentru a lua în considerare nevoile și preferințele locuitorilor în planificarea proiectului urban.
Informații și capturi din studiul de fezabilitate al proiectului - poate fi accesat aici
Total
0
Shares
Pe aceeași temă