Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primul spital din Sectorul 6 al Capitalei: edilul Ciprian Ciucu anunță că proiectul beneficiază de o primă finanțare.

Spitalul Sectorului 6 beneficiază de prima finanțare! Primarul Ciprian Ciucu a semnat astăzi, 24 aprilie, la Paris, cu Tomáš Boček, Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE)  pentru Țările Beneficiare, un grant de 1.846.000 euro. Fondurile sunt nerambursabile și vor fi folosite pentru asistența tehnică. Acest proiect beneficiază de sprijinul Uniunii Europene, prin Platforma de Consiliere InvestEU, se arată într-un comunicat remis de către Primăria Sectorului 6.

Finanțarea vine după aproximativ doi ani. Proiectul spitalului din Sectorul 6, primul spital generalist construit de o autoritate publică, în București, în ultimii 34 de ani, a fost analizat și evaluat încă din 2022, de către experții BDCE. 

Ciprian Ciucu: „Spitalul generalist va fi unul complex, cu peste 300 de paturi” 

„După o muncă titanică, iată că au venit și primele rezultate. Faptul că am primit acești bani ne demonstrează că proiectul este unul matur și extrem de important, care a îndeplinește toate condițiile. BDCE finanțează doar proiecte bine întocmite. Din partea băncii, primim expertiză în construirea și managementul spitalelor, experți care să ne îndrume pe tot parcursul implementării. Spitalul generalist va fi unul complex, cu peste 300 de paturi, zece secții, opt săli de operații, șapte săli de nașteri și compartiment de primiri urgențe. Va fi construit pe Bd. Timișoara 101 E, între Militari și Drumul Taberei, aproape de Autostrada A1, de unde vor putea fi preluate rapid și victimele accidentelor rutiere”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

În a doua etapă, spitalul va primi din partea BDCE o finanțare în valoare de 72,9 milioane de euro, la care se vor adăuga fonduri europene și bani de la bugetul local și de stat. Costul total este estimat la peste 145 de milioane de euro. 

Spitalul Sectorului 6, în cifre:

 • Cost estimat: 145.839.091 euro;
 • Suprafață totală: 30.413 mp (din care 15.400 pentru spații spitalicești);
 • 307 paturi (257 cu spitalizare continuă și 50 cu spitalizare de zi);
 • 8 săli de operații;
 • 7 săli de nașteri;
 • 75 de cabinete medicale;
 • 10 secții: Cardiologie, Chirurgie, Medicină internă, Neonatologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulți si Unitate Terapie Intensivă neonatologie.  
 • 1 compartiment de primiri urgențe de 1.689 mp.

Ce s-a făcut până acum, ce urmează:

 • Până la finalul anului 2023, a fost finalizat studiul de fezabilitate și au fost aprobați în Consiliul Local Sector 6 indicatorii tehnico-economici;
 • De asemenea, a fost întocmită documentația urbanistică necesară acestui proiect, un Plan Urbanistic de Detaliu, și acesta aprobat;
 • S-au finalizat documentațiile tehnice și s-au încheiat contractele pentru devierea rețelelor care afectează terenul – liniile de înaltă tensiune și conductele de gaz. Primăria Sectorului 6 a semnat contractele de execuție, iar lucrările de deviere se află în desfășurare;
 • Concomitent cu aceste lucrări în teren, autoritatea locală e în procedură de achiziție a unui expert tehnic extern, specializat pe acest tip de proiect de investiții, care să realizeze caietul de sarcini pentru Proiectare, Execuție, Echipare și Mentenanță. Acesta va sta la baza licitației pentru realizarea fizică a spitalului.
Total
0
Shares
Pe aceeași temă