Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Un nou parc va fi amenajat în București, în zona Grozăvești

Primăria Sectorului 6 a dezvăluit planurile pentru amenajarea unui nou parc în zona Grozăvești. Parcul Grozăvești va avea aproximativ 3,5 hectare și va fi amenajat, probabil, în cursul anului viitor.

O parte din spațiul ce va fi folosit la amenajarea parcului a aparținut în trecut de SRI și a fost transferat în proprietatea publică a Municipiului București la finalul anului 2023.

Potrivit informațiilor furnizate de către Primăria Sectorului 6, în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate și la proiectare. Instituția a prezentat randările 3D ale amenajărilor, realizate de către Proiectare 6, o instituție nou înființată din subordinea Primăriei.

Ce a comunicat edilul Ciprian Ciucu:

După cum v-am promis, lucrăm la proiectare pentru viitorul parc #Grozăvești, care va avea undeva spre 3,5 hectare. Pentru comparație, va avea o amenajare de tip parc mare, aproximativ cât prima faza a Parcului Liniei. 

Aveți aici panul parcului. Ca orizont de timp, acum lucram la studiul de fezabilitate (pas legal obligatoriu) și la proiectare. Mă aștept ca în luna septembrie a acestui an să pot semna autorizația de construire și vom scoate imediat lucrările la licitație. O estimare realista este ca va fi gata la 1 iunie 2025.

Ce parcuri s-au mai făcut în București în ultimii ani?

În ultimii ani, Bucureștiul s-a îmbogățit cu câteva noi parcuri și spații verzi, dar și mai multe proiecte ce urmează a fi realizate.

Dintre acestea, o parte dintre proiecte sunt derulate de către Primăria Sectorului 6: cel mai important, Parcul Liniei (8 hectare finalizate în 2 faze, mai urmează încă 8 hectare în faza 3). De asemenea, un alt proiect pregătit, ce urmează a fi implementat, este cel al Parcului Lacul Morii.

Progrese pe partea de spații verzi s-au făcut și la Sectorul 2, care a finalizat acum câțiva ani amenajarea cu specific de pădure urbană a Parcului Sticlăriei (aproximativ 5 hectare). De asemenea, tot PS2 a cumpărat 4 hectare retrocedate din Parcul Plumbuita pe care le va amenaja și în plus are un proiect de modernizare a Parcului Național, dar și de realizare a unor grădini urbane în zona Andronache. 

Un alt parc nou apărut în București, denumit Parcul Tudor Arghezi, a fost amenajat de către Primăria Sectorului 4 pe un teren de aproximativ 4 hectare.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă