Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

FOTO. Noutăți din Parcul Liniei – Faza 2 este aproape gata, lucrările la Faza 3 vor începe în acest an. Ciprian Ciucu: Anul viitor vom avea o promenadă-parc de 4 km în inima Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat noutăți în ceea ce privește proiectul Parcul Liniei, a cărei primă fază a fost inaugurată pe 1 iunie 2023. Acum, reprezentanții primăriei spun că se pregătesc de inaugurarea celei de-a doua faze, dar și de demararea lucrărilor la Faza III.

”Maldărul de gunoi, de moloz, boscheții, șobolanii au dispărut. Și îi spunem bine ai venit în comunitate Parcului Liniei Faza 2! Mai e puțin și vă vom invita la plimbare.”, este mesajul postat de Primăria Sectorului 6. 

Despre Faza II

Faza II din Parcul Linei este cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea și se întinde pe o suprafață de 27.000 mp (2,7 hectare).

Dotări:

  • o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1;
  • pistă de pumptrack;
  • fântână drydeck;
  • loc de joacă;
  • zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie. 
  • rastel de biciclete, pergole, hamace, dar și cinci foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber;
  • pe o bucată de 5.000 mp – Liniei 2 bis – vor fi amenajate doar alei încadrate de spațiu verde.

Despre Faza III

”Astăzi, am reușit să obținem votul consilierilor generali pentru a face exproprieri. Am scos la licitație procedura de proiectare și execuție, iar acum evaluăm propunerile tehnice. Dacă totul va merge conform planului, la vară începem lucrările.”, a anunțat Primăria Sectorului 6.

Ultima fază din Parcul Liniei este și cea mai mare, fiind vorba de aproximativ 80.000 mp (8 hectare). Va avea 4,2 kilometri în lungime și se va întinde de la Strada Valea Cascadelor până în zona Lujerului, unde începe Faza I.

Și edilul sectorului, Ciprian Ciucu, a făcut un anunț cu privire la această fază a parcului: ”Da, se poate, lucrările la Faza III a Parcului Liniei vor începe în acesta an! Va dați seama că anul viitor vom avea o promenadă-parc de 4 km în #Militari, în inima Sectorului 6? După ce vom avea și Parcul Lacul Morii, de 2,5km, nici nu va mai fi nevoie să plecam în week-end-uri din București.”

Total
0
Shares
Pe aceeași temă