Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

În cartierul Andronache nu există niciun parc, însă Primăria Sectorului 2 vrea să schimbe acest lucru și intenționează să exproprieze terenuri pentru a amenaja 4 grădini publice 

Cartierul Andronache nu are niciun spațiu verde și niciun loc de joacă, Primăria Sectorului 2 face însă demersuri în vederea exproprierii a 4 terenuri private pentru a amenaja 4 noi grădini publice urbane pe străzile:

  • Periş nr. 6 A (796 mp)
  • Cumpenei nr. 6 (1.079 mp)
  • Tuşnad nr. 43 (985 mp)
  • Nicolae Zamfir nr. 1 (8.845 mp)

Ce spune Radu Mihaiu, edilul Sectorului 2, prin intermediul unui video postat pe pagina sa de Facebook:

”Cartierul Andronache este dezvoltat fără cap, iar oamenii trebuie să se suie în mașină ca să-și poată ducă copiii la un loc de joacă, la un spațiu verde. Sectorul 2, de altfel, suferă de lipsa spațiilor verzi – a ajuns să fie practic jumulit de spațiile verzi pentru construcția de blocuri.

Însă, această administrație a pornit un proces amplu de recuperare a spațiilor verzi, în așa fel încât să dăm înapoi oamenilor ceea ce merită.

Suntem pe strada Nicolae Zamfir, pe o proprietate privată pe care am propus Consiliului Local și Consiliului General să o expropriem. Sunt aproape 9.000 de metri pătrați pe care ne dorim să-i transformăm într-un parc, cu terenuri de sport, locuri de joacă, foișoare – un spațiu verde în care să poată veni oamenii să se relaxeze și să-și lase copiii să se joace.

Va fi o investiție de peste 30 de lei, din care 14 milioane sunt prevăzuți pentru exproprierea acestui teren. Și nu doar acesta, ci încă alte 3 terenuri – de pe strada Cumpenei, de pe strada Periș, de pe strada Tușnad, sunt propuse pentru a fi expropriate și a fi create spații verzi – aproape 12.000 de metri pătrați în total.” 

Grădinile publice urbane vor avea zone de odihnă şi relaxare, loc de joacă pentru copii, iar unde spațiul permite, se intenționează amenajarea de zone pentru sport în aer liber.

Demersurile privind exproprierea terenurilor prind contur, imobilele aflându-se în prezent în proprietate privată. Recent au fost însă aprobați indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții şi a fost stabilită justa despăgubire a proprietarilor, conform grilei notariale, spune Primăria Sectorului 2.

Pentru fiecare proiect în parte, este nevoie de aprobarea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, aprobare pentru care este necesar votul favorabil a două treimi din numărul consilierilor generali.

Prin acest tip de investiții, administrația Sectorului 2 își dorește să răspundă unei nevoi stringente a locuitorilor din zonă de avea spații verzi cât mai aproape de casă. Zonele în care se amenajează aceste grădini publice urbane se află la distanțe relativ mari de parcuri, mai ales dacă sunt parcurse pe jos, iar capacitatea acestor parcuri este oricum limitată raportat la densitatea populației.

Aceste grădini publice urbane vor contribui pe termen scurt şi mediu la reducerea poluării şi la îmbunătățirea calității mediului înconjurător. Totodată, calitatea vieții locuitorilor din zonă va crește, spațiile verzi influențând starea de bine a oamenilor. 

Foto: Terenul din Nicolae Zamfir nr. 1 - Facebook / Primăria Sectorului 2
Total
0
Shares
Pe aceeași temă