Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

O nouă arenă sportivă modernă în București: S-a semnat contractul pentru construcția stadionului Dinamo. Cât vor dura lucrările?

Credit foto: Facebook / Noul Stadion “Dinamo” 

Bucureștiul va avea o nouă arenă sportivă de ultimă generație. Contractul pentru proiectarea și construcția noului Stadion Dinamo a fost semnat oficial, miercuri, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Dezvoltării, Cseke Attila. Valoarea investiției se ridică la 620 de milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat.

Noua arenă va avea 25.059 de locuri și va respecta standardele UEFA nivel 4, ceea ce o face eligibilă pentru competiții internaționale majore. Potrivit autorităților, stadionul va fi mai mult decât un spațiu dedicat sportului – va deveni un pol de dezvoltare urbană și comunitară în Sectorul 2 al Capitalei.

Ce presupune proiectul stadionului Dinamo?

Contractul este împărțit în trei etape:

  • 7 luni pentru proiectare,
  • 25 luni pentru execuția lucrărilor,
  • 60 luni de garanție tehnică.

Contractul semnat pentru construcția noului stadion Dinamo prevede, pe lângă arena propriu-zisă, realizarea mai multor facilități, precum:

  • spații de cazare și cantină pentru sportivi,
  • săli de antrenament pentru mai multe sporturi,
  • centru de recuperare medicală,
  • spațiu expozițional,
  • un heliport de 33 de metri înălțime dedicat elicopterelor medicale, cu acces direct în Spitalul de Urgență Floreasca.

Potrivit paginii de Facebook a proiectului „Noul Stadion Dinamo”, noul stadion din București va avea:

  • Parcare: 309 locuri disponibile.
  • Inel inferior: 8.952 locuri
  • Inel superior: 14.547 locuri
  • Persoane cu dizabilități: 184 locuri
  • Însoțitori: 184 locuri
  • Boxă VIP 1: 940 locuri
  • Loje VIP 0: 252 locuri
  • Boxă presă: 90 locuri

Lucrările vor fi realizate de asocierea formată din Bog’Art (lider), Dico și Țigănaș, ACI Cluj și UTI Construction and Facility Management.

Imagine de la ceremonia de semnare a contractului. Credit foto: Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei 

Marcel Ciolacu: „Nu este doar o arenă sportivă, ci un punct de interes major pentru întreagă comunitate”

În discursul susținut la eveniment, premierul Marcel Ciolacu a subliniat dimensiunea strategică a proiectului pentru comunitatea din jurul stadionului.

„Noua arenă nu va fi doar un spațiu sportiv, ci un hub pentru dezvoltare urbană care poate transforma Sectorul 2 într-un punct de interes major pentru întreaga comunitate”, a declarat premierul.

Ciolacu a vorbit și despre promisiunile făcute suporterilor și comunității locale, afirmând că acest proiect este o etapă așteptată de multă vreme:

„Este vorba despre o promisiune veche făcută comunității și mai ales suporterilor echipei. Atât eu, cât și domnul ministru de interne și domnul primar Rareș Hopincă ne-am asumat această investiție, iar astăzi facem un pas concret pentru a o îndeplini.”

Ce urmează pentru zona din jurul stadionului?

Guvernul mizează pe un efect de regenerare urbană în jurul noii arene. Potrivit premierului, investiția va atrage alte proiecte de infrastructură și va transforma zona într-un punct de atracție pentru evenimente sportive, culturale și turistice:

„Va produce alte efecte majore: revitalizarea infrastructurii urbane, creșterea atractivității zonei, locuri de muncă în administrație, turism și divertisment, modernizarea transportului și conexiunea mai bună cu restul orașului.”

Contract semnat și pentru altă investiție importantă în infrastructura sportivă

Tot în cadrul aceleiași ceremonii, autoritățile au semnat și contractul pentru Complexul Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara, un alt proiect de anvergură, cu o valoare de aproape 270 de milioane de lei. Ambele proiecte sunt considerate „ancore comunitare” care vor aduce beneficii pe termen lung pentru copii, tineri și întreaga comunitate locală.


Citește și: Sector 2: Primăria cere opinia cetățenilor pentru amenajarea unui parc în cartierul Ion Creangă. Opoziția acuză tergiversarea proiectului ”lăsat la cheie” de fosta administrație

Total
0
Shares
Pe aceeași temă