Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Nicușor Dan: ”PUZ-urile de sector, o afacere de corupție de câteva miliarde de euro” – ”E imposibil să găsești o soluție de trafic pentru aceste blocuri care sunt unele în altele”

Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a susținut o conferință de presă despre urbanism, organizată în zona fostelor sere Berceni, acum un cartier de blocuri construite ”unele în altele”, în care oamenii nu au ”nici măcar trotuare”.

Edilul a vorbit despre anomaliile urbanistice care au fost permise de către PUZ-urile de sector și a susținut că adoptarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru cele 6 sectoare ale Capitalei, în timpul administrației anterioare, a reprezentat “o afacere de corupție de câteva miliarde de euro“.

”Noi am avut şase PUZ-uri de sector, câte unul pentru fiecare sector. În momentul acesta avem anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6, iar cele de la sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, amândouă. 

Este cea mai mare afacere de corupţie a administraţiei PSD 2016-2020. Adică, Parcul Verdi este o afacere de corupţie de 10-20 de milioane de euro. Această afacere de corupţie – PUZ-urile de sector – este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Adică PUZ-urile de la sectoarele 3, 4, 5, 6 au adus foloase necuvenite de câteva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 şi 2, foloase necuvenite de miliarde de euro, pentru că sunt zonele de nord”, a spus Nicuşor Dan.

Cartierul construit în locul serelor Berceni. Foto: Google Earth

Despre cartierul construit pe locul fostelor sere Berceni, Nicușor Dan a explicat: ”Suntem într-o zonă de 52 de hectare care în Planul Urbanistic General erau prevăzute ca sere. Deci proprietarii puteau, conform PUG, să cultive plante sau, dacă voiau, să schimbe destinația și să le transforme în spațiu verde. Sau să vândă spre autoritatea locală care să facă aici un parc de 52 de hectare. Ca suprafață, înseamnă cât e spațiul verde din Herăstrău, fără apă.” 

”Ei ce au făcut? Au venit la Consiliul General, consilierii au votat, ne întrebăm cum. Și, deodată, valoarea terenurilor a crescut, doar pentru aceste 52 de hectare, cu 200 de milioane de euro, doar printr-o ridicare de mână”, a declarat edilul.

”E Imposibil să găsești o soluție de trafic pentru aceste blocuri”

Nicușor Dan a atras atenția asupra faptului că, în București, astfel de dezvoltări haotice aduc un deserviciu cetățenilor: ”E Imposibil să găsești o soluție de trafic pentru aceste blocuri care sunt unele în altele”.

Acesta a continuat: ”Nu sunt nici trotuare pe care oamenii să meargă. Am făcut acesta conferință la ora 10, însă dacă am fi venit la ora 7 sau 8, am fi văzut că oamenii petrec zeci de minute ca să iasă din acest cartier.”

”Asta înseamnă mafia imobiliară, în complicitate cu politicieni, care pentru interesul lor privat, pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în orașul acesta”, a conchis primarul Nicușor Dan.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă