Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cehia – ajutor de stat de 742 de milioane de euro din partea UE pentru gestionarea durabilă a pădurilor

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat în valoare de 742 de milioane de euro pentru a sprijini gestionarea durabilă a pădurilor din Cehia, se arată într-un comunicat remis recent de Executivul Comunitar.

Schema de ajutor va fi folosită de Cehia pentru implementarea unor tehnici de gestionare sustenabilă a pădurilor, promovarea creșterii zonelor forestiere, dar și pentru adaptarea pădurilor la schimbările climatice.

În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor granturi directe către proprietarii de păduri mici, mijlocii și mari și către alte entități cu drepturi și obligații similare, inclusiv cele deținute de stat. 

După cum informează sursa citată, subvențiile directe vor sprijini, în special: 

  • operațiunile menite să prevină eroziunea solului în zonele defrișate; 
  • protecția biodiversității forestiere;
  • protecția structurii și compoziției solului forestier. 

Beneficiarii eligibili vor primi un ajutor egal cu aproximativ 0,18 euro pe zi pe hectar de teren forestier. Această sumă va acoperi până la 100% din costurile eligibile.

“Astăzi (23 octombrie, n.r.), am aprobat o schemă de 742 de milioane de euro care va permite Cehiei să sprijine gestionarea durabilă a pădurilor, asigurându-se că pădurile sunt rezistente la schimbările climatice. Măsura va contribui la atingerea obiectivelor de mediu și climă ale Uniunii Europene, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat Didier Reynders, comisarul responsabil cu politica de concurență, potrivit comunicatului menționat anterior.

via European Comission

Credit foto: Steven Kamenar / Unsplash

Total
0
Shares
Pe aceeași temă