Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cât de mult contează sustenabilitatea pentru români atunci când își aleg locuința

75% dintre respondenții unui studiu realizat de Reveal Marketing Research consideră că sustenabilitatea este la fel de importantă precum confortul când vine vorba de procesul de construcție a unei case sau a unui bloc de apartamente, procentul atingând pragul de 81% în cazul specialiștilor din domeniul construcțiilor.

În ceea ce privește viziunea românilor despre locuința ideală, o treime dintre aceștia consideră că aceasta ar trebui să fie prietenoasă cu mediul în procesul de construcție și de folosință (28%), un procent semnificativ mai mare înregistrându-se în cazul tinerilor sub 35 ani (35%) care, în general, manifestă un interes mai ridicat de a proteja mediul înconjurător.

Dezvoltarea durabilă – ce este mai exact și de ce avem nevoie de ea?

Conceptul de dezvoltare durabilă cuprinde mai multe dimensiuni ce au la bază ideea că resursele naturale sunt limitate și că rolul omenirii este de a le ocroti, de a le folosi cu grijă pentru a-și satisface nevoile și de a se asigura că ele sunt suficiente și pentru generațiile viitoare.

Ceea ce înseamnă că o societate durabilă știe să fie responsabilă, concentrată pe protejarea mediului și menținerea echilibrului dintre diversele sale (eco)sisteme, în timp ce asigură creșterea și dezvoltarea economică.

Sustenabilitatea definește calitatea materialelor de zidărie

Rezultatele studiului realizat de Reveal Marketing Research arată că în timpul procesului de informare asupra unei locuințe românii caută activ soluții funcționale, prețul (88%) și calitatea materialelor de zidărie folosite (83%) fiind cele mai importante aspecte evaluate.

Dacă ne referim la atributele materialelor de zidărie folosite, 2 din 3 români declară că ar avea multă și foarte multă încredere să construiască o casă cu cel mai durabil și ecologic material, mai ales cei tineri, cu vârsta între 18 și 24 ani (70%), dar și cei care în prezent locuiesc în locuințe din cărămidă (71%) sau BCA (68%).

Pentru 52% dintre respondenți se observă că este important ca materialele de zidărie să fie prietenoase cu mediul înconjurător. Mai mult decât atât, 40% dintre români declară că au ales un material de construcție cu caracter durabil și eficient energetic, ce ajută la reducerea emisiilor de carbon din atmosferă.

Specialiștii încurajează inițiativele ecologice în construcții

În prezent, peste jumătate dintre specialiștii în domeniu sunt preocupați în mare măsură de problemele ecologice în construcții, spre exemplu de problema emisiilor de carbon (53%) sau de utilizarea unor surse de energie neregenerabile (52%).

Mai mult decât atât, în cazul acestora se remarcă tendința de a recomanda în mai mare măsură materialul BCA pentru românii care își doresc o locuință ușor de construit (62%) și sustenabilă (33%).

Metodologie

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfăşurat online în perioada 17-26.05.2022 pe un eşantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet. Mărimea eșantionului a fost de 1269 respondenți + 505 respondenti persoane care lucrează în domeniul construcţiilor, iar eroarea maximă de eșantionare pentru targetul general este +/-2,8% la un nivel de încredere de 95%.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă