Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum arată noul sediu Banca Transilvania din București, amplasat într-o clădire ”verde” din zona Floreasca-Barbu Văcărescu

Banca Transilvania a închiriat 10.000 de metri pătrați de spațiu de birouri “verzi” pentru angajații săi din București, în clădirea Green Court A din zona Floreasca-Barbu Văcărescu, potrivit Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est.

Angajații Băncii Transilvania vor ocupa etajele șase-unsprezece ale clădirii Green Court A, clădire ce oferă cel mai înalt nivel de confort, un spațiu de lucru eficient energetic și acces la o curte verde, relaxantă.

În clădirea inchiriată de Banca Transilvania regăsim soluții verzi, ecologice, precum panourile solare, fațada eficientă energetic cu sisteme de umbrire și geamuri de înaltă performanță, sisteme de iluminat eficiente energetic echipate cu senzori de mișcare și intensitate, 15 ascensoare eficiente energetic echipate cu Destination Control System. De altfel, chiriașii vor realiza economii financiare anuale mai mici cu aproximativ 33%, pe toată durata de viață, prin utilizarea eficientă a energie și apei.

Sediul central al Băncii Transilvania din Cluj-Napoca este o clădire verde certificată cu cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență

Sediul central al Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, văzut din interior

Cladirea BT din Cluj, functională din ianuarie 2021, a fost construită din materiale certificate, reciclate și reciclabile, are 38.000 mp și o capacitate pentru aproape 1.400 de birouri. Mai mult, acum un an, sediul Central al Băncii Transilvania, aflat în Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților 30-36, a primit certificarea BREEAM New Construction, cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență din industrie, cu un punctaj de 88,7% din 100. Sub 3% din cladirile certificate BREEAM în lume au obținut standardul Outstanding.

„Investiția în noul Sediu Central al băncii a avut în vedere crearea unui mediu cât mai plăcut și sănătos pentru angajați, precum și grija față de mediu. Pentru optimizarea consumului de resurse folosim tehnologii, dotări și facilități de ultimă generație”, spunea anul trecut Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania.

Ce tehnologii verzi și soluții durabile regăsim în clădirea din București

Globalworth recomandă angajaților din clădirile sale de birouri să adopte o deplasare ecologică spre locul de muncă și să aleagă bicicleta, scuterul/trotineta electrică sau mersul pe jos.

În ceea ce privește energia, clădirile sunt proiectate să utilizeze cu 40 la sută mai puțină energie decât reglementările impuse de lege pentru clădirile de birouri. Fațada eficientă energetic cu sistem de umbrire împreună cu corpurile eficiente de apă și panourile solare pentru preîncălzirea apei calde sunt soluții verzi ce vor însemna costuri operaționale mai mici pentru chiriași și un loc de muncă mai sănătos pentru angajații acestora.

Iată care sunt tehnologiile verzi și soluțiile durabile pe care le regăsim în noul sediu al Băncii Transilvania:

  • Fațadă eficientă energetic cu sisteme de umbrire și geamuri de înaltă performanță
  • Sisteme de iluminat eficiente energetic echipate cu senzori de mișcare și intensitate
  • 15 ascensoare eficiente energetic echipate cu Destination Control System
  • Panouri solare: utilizate pentru apa calda menajera
  • Contoare individuale de utilitati
  • Corpuri eficiente de apă, sistem de reutilizare a apelor de ploaie
  • Cu 30%* mai mult aer proaspăt în birouri: un sistem eficient de ventilație care creează un mediu de lucru mai sănătos și mai confortabil
  • Reglarea individuală a temperaturii camerei – în fiecare zonă
  • Lumină naturală: peste 75% din spațiul clădirii are acces la lumina naturală, oferind un loc de lucru mai confortabil
  • Curte interioară cu Wi-Fi – punct de întâlnire informal
  • Caracteristici de amenajare a teritoriului
  • Facilități pentru biciclete: zona de parcare și vestiare dedicate dotate cu dușuri
  • Stații de încărcare pentru mașini electrice
  • Ecrane informative la recepție care oferă informații despre consumul de energie și apă în clădire
  • Peste 20% din materialele de construcție au fost recoltate și fabricate la nivel regional (conform criteriilor LEED), inclusiv oțelul de armătură.
Total
0
Shares
Pe aceeași temă