Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

La un an de la intrarea în circulație a primelor tramvaie Imperio, în București au ieșit pe traseu noile autobuze electrice 

Începând de sâmbătă, 9 decembrie, în București au ieșit pe traseu o parte dintre autobuzele electrice noi, marca ZTE Granton, achiziționate în acest an de către Primăria Municipiului București. Astfel, 6 autobuze au intrat în parcul circulant al liniei 330, iar începând de astăzi, 11 decembrie, au ieșit pe traseu și primele autobuze destinate liniei 335.

Astfel, primele 20 de autobuze vor circula pe liniile 330 și 335, traseele celor două linii realizând legătura dintre nordul și estul Capitalei. Cu ocazia acestui moment, a avut loc și o conferință de presă la care au participat primarul general Nicușor Dan și viceprimarul Stelian Bujduveanu. 

Edilul Nicușor Dan a vorbit despre faptul că autobuzele electrice au fost livrate cu 4 luni mai devreme decât termenul contractual: “Este important că au venit toate cele 100, pentru că trebuia să vină înainte de 31 decembrie, era ultimul moment în care puteam să cheltuim banii europeni care ne sunt alocați”.

De asemenea, Stelian Bujduveanu a oferit un termen pentru intrarea în circulație a tuturor celor 100 de autobuze și a precizat faptul că vor fi achiziționate și stații de încărcare rapide, care vor fi montate la capăt de linie.

”Optimist – aş spune – în primele luni ale anului viitor să avem totul funcţional şi totul pe traseu. Depinde foarte mult de infrastructura de alimentare cu energie electrică. Pe lângă staţiile de încărcare lentă, vom achiziţiona şi acele staţii cu încărcare rapidă, care vor fi la capăt de linie”, a spus Stelian Bujduveanu, citat de Agerpres.

Despre noile autobuze electrice din București

Noile autobuze electrice ZTE Granton, achiziționate de Primăria Municipiului București, sunt dotate cu aer condiționat, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, echipament de informare audio-video a pasagerilor, sistem digital de supraveghere video și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor și, de asemenea, oferă posibilitatea de a plăti călătoria direct cu cardul.

Liniile pe care vor circula noile mijloace de transport sunt:

 • Linia 137 vor fi alocate 8 autobuze electrice;
 • Linia 138 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
 • Linia 336 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
 • Linia 201 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
 • Linia 232 – vor fi alocate 4 autobuze electrice; 
 • Linia 330 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
 • Linia 335 – vor fi alocate 14 autobuze electrice;
 • Linia 311 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
 • Linia 312 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
 • Linia 313 – vor fi alocate 7 autobuze electrice;
 • Linia 368 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
 • Linia 381 – vor fi alocate 15 autobuze electrice;
 • Linia 385 – vor fi alocate 8 autobuze electrice.

S-a împlinit un an de la intrarea în circulație a primelor tramvaie Imperio de la Astra Arad

Tot în acest weekend s-a împlinit un an de la intrarea în circulație a primelor tramvaie Imperio de la Astra Arad. Nicușor Dan anunța prin intermediul paginii sale de Facebook că și în ceea ce privește acest contract, constructorul a livrat până acum cu 7 vehicule în plus față de graficul asumat prin contract. În acest moment, în București, au ajuns 67 de tramvaie noi, din totalul de 100. 

Credit foto: Facebook / Nicușor Dan
Credit foto principal: Facebook / Nicușor Dan
Total
0
Shares
Pe aceeași temă