Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

BRD a dat un credit verde de 24,3 milioane de euro pentru două clădiri rezidențiale sustenabile dezvoltate de Speedwell în Timișoara

Ca parte a angajamentului său de a sprijini proiecte sustenabile în România, BRD Groupe Societe Generale a acordat o finanțare de 24.320.000 EUR pentru dezvoltarea a două clădiri rezidențiale verzi de către dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell, în Timișoara, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Împrumuturile au fost structurate de BRD în conformitate cu principiile LMA Green Loans și cu prevederile criteriilor de contribuție substanțială ale taxonomiei UE pentru atenuarea riscurilor legate de schimbările climatice, aplicabile acestui tip de dezvoltări.

Prin acordarea acestor împrumuturi verzi, BRD dorește să sprijine Speedwell în dezvoltarea sa durabilă și prietenoasă cu mediul, pentru care se așteaptă un impact pozitiv măsurabil. Banca este încrezătoare că aceste două clădiri verzi, situate într-o zonă premium din Timișoara, vor stabili noi standarde de calitate care să răspundă provocărilor legate de schimbările climatice, demonstrând că standardele ESG reprezintă o opțiune benefică de investire.

“Piața rezidențială este, în prezent, una dintre cele mai atractive din România din punctul de vedere al finanțărilor verzi, iar BRD este pe deplin pregătită pentru rolul de bancă finanțatoare sau de structurare verde. Ne bucurăm să contribuim la succesul acestui nou proiect ce urmează a fi dezvoltat de Speedwell, unul dintre clienții noștri tradiționali, și ne reafirmăm disponibilitatea de a finanța tranziția verde a companiilor românești”, a declarat Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabil cu activitățile de corporate banking.

Speedwell, un binecunoscut dezvoltator imobiliar, consideră că sustenabilitatea în sectorul imobiliar are o importanță strategică și intenționează să își dezvolte în continuare portofoliul de clădiri verzi. Speedwell intenționează să reabiliteze o parte a orașului și să o redea comunității. Clădirile rezidențiale din PALTIM vor oferi o gamă variată de apartamente (de la garsoniere la apartamente cu 2, 3 și 4 camere) situate în clădiri prietenoase cu mediul pe malul râului Bega.

Consilierul juridic al BRD a fost Kinstellar, o firmă de avocatură de top cu 12 birouri în Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv în România. Kinstellar a oferit consultanță în această tranzacție de finanțare verde atât în procesul de due diligence, cât și pe parcursul tuturor etapelor de pregătire, negociere, semnare și încheiere a tranzacției financiare, în legătură cu documentația creditelor. Echipa Kinstellar a fost condusă de Magdalena Răducanu (Special Counsel și Head of Banking).

Didier Balcaen, CEO-ul Speedwell, a spus: “La PALTIM, locatarii vor găsi toate lucrurile de care au nevoie: o zonă nouă, liniștită, dar dinamică, cu apartamente, birouri, două clădiri istorice restaurate, vedere la râul Bega, facilități în jur, parcuri în apropiere, acces ușor la centrul orașului și la alte puncte de interes. Pe scurt, au la îndemână toate cele necesare pentru cea mai bună calitate a vieții.”

Magdalena Răducanu comentează: “A fost o onoare pentru mine să lucrez din nou cu BRD, un client cu care am o relație de lungă durată. Mulțumesc echipei care a lucrat la acest mandat complex și felicit toate părțile implicate. Personal, sunt mândră că am participat la o tranzacție de finanțare imobiliară verde importantă pentru România, într-un moment în care atenția acordată mediului înconjurător este în creștere. Este loc de creștere pentru acest tip de finanțare pe piața locală, motiv pentru care sperăm să vedem și alte mandate de acest fel.”

BRD a beneficiat de asistență din partea Colliers International pentru verificarea alinierii la criteriile de taxonomie ale UE. Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss, condusă de Claudia Chiper, partener, și Simona Alecu, consilier extern, au oferit consultanță pentru Speedwell în această tranzacție, sub coordonarea Nataliei Sarpi, CFO.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă