Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Anul 2023 aduce două parcuri noi în București

Parcurile reprezintă organisme importante în viața unui oraș. O zonă urbană cu spații verzi extinse se bucură de un aer mai curat, dar și de reglarea temperaturii pe timpul verii. Parcurile reprezintă locuri de întâlnire ale comunității, spații care îmbunătățesc sănătatea locuitorilor unui oraș – atât cea psihică, cât și cea fizică – și cresc calitatea vieții oamenilor.

În București, parcurile ocupă o suprafață de 669,5 ha, conform Cadastrului Verde al Municipiului București. De asemenea, Capitala dispune de 1.717.339 de arbori, ceea ce se traduce în 0,88 de arbori/locuitor – în condițiile în care recomandarea Comisiei Europene este de 3 arbori/locuitor. Mai multe detalii, aici.

Anul 2023 aduce pentru locuitorii Capitalei două parcuri noi, construite de la zero. Este vorba despre Parcul Liniei, realizat de Primăria Sectorului 6 și Parcul Tudor Arghezi, realizat de Primăria Sectorului 4.

În total, anul acesta se pot inaugura peste 9 ha de parc, aferente celor două obiective de investiții.

Parcul Liniei

Randare Parcul Liniei – Primăria Sectorului 6

Parcul Liniei va fi cel mai mare parc liniar din țara noastră și va avea aproximativ 4,2 kilometri lungime. Construcția acestui obiectiv este împărățită în 3 faze, 2 dintre acestea urmând a fi finalizate în acest an:

  • Faza 1 – cuprinsă între Lujerului și Gara Cotroceni – va avea 4,2 ha și va fi finalizată în luna mai 2023, lucrările fiind demarate în luna mai a anului 2022.
  • Faza 2 – cuprinsă între Gara Cotroceni și Bulevardul Doina Cornea – va avea 2,5 ha și, potrivit primarului Ciprian Ciucu, va fi finalizată în iarna acestui an. ”Avem studiu de fezabilitate, avem proiectul, trebuie doar achiziționate servicii de lucrări”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.
  • Faza 3 – cuprinsă între Lujerului și Valea Cascadelor – va fi finalizată în 2024. 
Randare Parcul Liniei – Primăria Sectorului 6

Prima fază din Parcul Liniei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf. Construcția acestei faze costă 13,5 milioane de lei, fără TVA.

Randare Parcul Liniei – Primăria Sectorului 6

Pentru cea de-a treia fază a proiectului, Primăria Sectorului 6 a semnat un acord de închiriere a terenului cu CFR:

”Am semnat acum cu CFR contractul de închiriere a terenului necesar fazei 3 a Parcului Liniei, cuprinsă între zona Lujerului și Valea cascadelor. Continuăm să transformăm spațiile cu fostă destinație industrială, aflate în mizerie și neglijate, în spații verzi, de agrement.”, a precizat primarul Ciprian Ciucu prin intermediul paginii sale de Facebook.

Parcul Tudor Arghezi 

Parcul Tudor Arghezi este amenajat la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei cu Strada Drumul Dealul Bisericii. Noul parc va avea o suprafață de 27.627 mp – aproximativ 2,7 ha –  din care 10.000 mp vor fi spații verzi. În cadrul aceluiași proiect, va fi construit și un un Centru Multicultural (Teatru) și o parcare supraetajată de P+1 + terasă.

Randare Parcul Tudor Arghezi – Primăria Sectorului 4

Valoarea acestei invesititii este de aproximativ 37 milioane de lei. 

Lucrările la Parcul Tudor Arghezi au fost demarate în februarie 2022 și urmează a fi finalizate anul acesta.

Construcție Parc Tudor Arghezi – captură filmare aeriană, Facebook Daniel Băluță
Total
0
Shares
Pe aceeași temă