Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Volvo va încheia producția mașinilor echipate cu motoare diesel în 2024

Prin intermediul unui comunicat oficial, Volvo a anunțat că va încheia producția mașinilor echipate cu motorizări diesel în 2024. Totodată, producătorul auto suedez a informat că, în prezent, nu mai dezvoltă niciun nou motor cu ardere internă, îndreptându-și toată atenția către dezvoltarea mașinilor electrice.

Potrivit comunicatului menționat anterior, Volvo intenționează ca, până în anul 2030, să comercializeze doar mașini complet electrice, iar până în anul 2040 își propune să devină o companie neutră din punct de vedere climatic

Volvo: propulsia electrică a devansat motorizările diesel

Așa cum declară oficialii mărcii, în urmă cu doar 4 ani, majoritatea mașinilor Volvo vândute în Europa erau propulsate de un motor diesel, în timp ce modelele electrificate abia începeau să își pună amprenta.

De atunci, această tendință s-a inversat, determinată de cererea în schimbare a pieței, de reglementări mai stricte privind emisiile, precum și de accentul pus de grupul Volvo pe electrificare. În prezent, majoritatea vânzărilor Volvo în Europa constau în mașini electrificate, fie complet electrice, fie hibride.

Mai puține mașini diesel pe străzi – un efect pozitiv asupra calității aerului urban

“Propulsia electrică este viitorul nostru și este superioară motorizărilor cu ardere internă: generează mai puțin zgomot, mai puține vibrații, are costuri mai mici de întreținere pentru clienții noștri și zero emisii în timpul rulării”, a transmis Jim Rowan, directorul executiv Volvo Cars, conform sursei citate. 

“Suntem pe deplin concentrați pe crearea unui portofoliu larg de mașini premium, complet electrice, care să ofere tot ceea ce se așteaptă clienții noștri de la un Volvo – și sunt o parte cheie a răspunsului nostru la schimbările climatice”, a mai înștiințat oficialul Volvo.

După cum explică reprezentanții mărcii din Göteborg, mai puține mașini diesel pe străzi reprezintă un efect pozitiv asupra calității aerului urban. În timp ce motoarele diesel emit mai puțin dioxid de carbon decât motoarele pe benzină, ele emit mai multe gaze precum oxidul de azot (NOx), care au un efect negativ asupra calității aerului, în special în zonele urbane.

via Volvo 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă