Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Garanti BBVA a acordat Speedwell un credit verde pentru dezvoltarea proiectului THE IVY. În România, doar 16.000 de locuințe au certificate verzi

Garanti BBVA a acordat dezvoltatorului belgian Speedwell un credit verde pentru un proiect rezidențial certificat de Romania Green Building Council (RoGBC) conform standardelor internationale GREEN HOMES, respectiv pentru faza 1 a THE IVY – un nou proiect rezidențial situat în zona de Nord a Bucureștiului.

Proiectele rezidențiale verzi care beneficiază de acest tip de finanțare oferită de Garanti BBVA în cooperare cu RoGBC reflectă angajamentul băncii pentru sustenabilitate, similar cu alte produse de finanțare verde puse la dispoziția clienților băncii, cum ar fi creditul ipotecar Eco House.

În România, 16.000 de locuințe, cu o valoare de aproximativ trei miliarde de euro, au certificat verde

Certificarea internațională GREEN HOMES (UE, America de Sud, Africa, Asia) include cerințe suplimentare celor impuse de Taxonomia UE, gândite pentru a îmbunătăți sustenabilitatea sectorului rezidențial. Până în prezent, peste 16.000 de locuințe, cu o valoare de aproximativ trei miliarde de euro, au fost pre-certificate/certificate în România.

Certificarea GREEN HOMES a clădirilor rezidențiale este mult mai cuprinzătoare decât alte sisteme de evaluare, necesitând, pe lângă o listă cuprinzătoare de criterii de mediu conformă cu Taxonomia UE, și testarea și monitorizarea calității aerului din interior și a nivelului de radon înainte de ocuparea clădirii, rezistența la foc, optimizarea energetică, gestionarea, monitorizarea în etapele de post construcție și operare, reguli interne de operare sustenabilă a clădirii pentru proprietari.

RoGBC a oferit îndrumarea și verificarea dezvoltatorului Speedwell

RoGBC a dezvoltat criteriile tehnice sustenabile și a finalizat recent o inițiativă susținută de Comisia Europeană pentru extinderea programului în încă unsprezece țări europene. Organizația a oferit dezvoltatorului Speedwell îndrumarea și verificarea necesare în procesul de certificare și va oferi suport permanent de monitorizare independentă în etapele post construcție și operare, atât băncii, cât și dezvoltatorului.

Garanti BBVA, în parteneriat cu RoGBC, oferă produse de finanțare verde certificate, inclusiv credite ipotecare de retail și împrumuturi pentru proiecte verzi de investiții. Banca s-a alăturat Romania Green Building Council încă din 2017, devenind membru Platinum în 2022, sprijinind obiectivul comun de a crea un sector imobiliar mai sustenabil în România și la nivel internațional.

Speedwell s-a înscris voluntar în evaluarea GREEN HOMES. Un proiect certificat GREEN HOMES prezintă multe avantaje, atât pentru proprietari, cât și pentru locuitorii din zonele urbane. Pentru THE IVY, acest lucru se traduce prin costuri de trai reduse, un mediu mai sănătos, axat pe bunăstarea rezidenților, precum și oportunitatea de a primi un credit ipotecar verde care oferă o dobândă mai bună și condiții contractuale mai bune.

Çağri Memişoğlu: THE IVY îndeplinește cele mai înalte standarde de locuit

„După lansarea ipotecii verzi pentru noii proprietari, creditul verde destinat dezvoltatorilor este în linie cu principiile noastre de susținere, prin intermediul finanțărilor bancare, a companiilor și proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului și a calității vieții sociale. Pe lângă eficiență energetică ridicată, proiectul THE IVY îndeplinește cele mai înalte standarde de locuit din perspectiva sănătății, calității și confortului, precum și a gradului de conștientizare a vieții sustenabile în rândul beneficiarilor săi. Împreună cu Speedwell și RoGBC, canalizăm resursele financiare către dezvoltări durabile, în același timp educând beneficiarii finali ai acestor investiții în direcția unui stil de viață sustenabil.”, a declarat Çağri Memişoğlu, Director General Adjunct la Garanti BBVA România.

RoGBC a acordat certificarea preliminară GREEN HOMES proiectului The IVY by Speedwell

”Finanțarea verde pentru dezvoltatori, împreună cu ipoteca verde oferită cumpărătorilor de locuințe, oferă spectru complet de beneficii financiare pentru performanța de mediu și socială în România. Acest lucru poziționează Garanti BBVA în top la nivel european în ceea ce privește inovația financiară în direcția sustenabilității. RoGBC a acordat certificarea preliminară GREEN HOMES proiectului The IVY by Speedwell pe baza unei verificări amănunțite și independente a cerințelor specifice GREEN HOMES, care vor fi monitorizate, atât în etapa de șantier, cât și în cea operațională.”, a declarat Elena Rastei, Certification Director, Romania Green Building Council.

Didier Balcaen: Proiectele noastre sunt moștenirea noastră și ne dorim să le livrăm cât mai bine posibil

”Obiectivul Speedwell este de a construi proiecte durabile, de calitate, de care utilizatorii se vor putea bucura mulți ani de acum înainte. Proiectele noastre sunt moștenirea noastră și ne dorim să le livrăm cât mai bine posibil. Iar partenerii potriviți în drumul nostru spre acest obiectiv au făcut întotdeauna diferența. Suntem recunoscători pentru sprijinul primit de la Garanti BBVA și de la Romania Green Building Council. Va face diferența pentru THE IVY și piața imobiliară din București.” , a declarat Didier Balcaen, CEO si CO-Fondator al Speedwell.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă